muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El presumpte homicida de Sant Llorenç, tret de presó per reconstruir el crim

Fou acompanyat per una comissió judicial a la finca on ocorregueren els fets

78884

Esteve G. assenyala el lloc on segons ell trobà el cadàver del seu veí.

ALEJANDRO SEPÚLVEDA.

Esteve G., el presumpte homicida de Sant Llorenç, tornà ahir als terrenys on aparegué mort el seu veí el juliol de l'any passat acompanyat per una comissió judicial i la Guàrdia Civil, que efectuaren una reconstrucció del crim in situ. A les 11.15 hores, aproximadament, un furgó de la Guàrdia Civil, un cotxe patrulla i dos vehicles del jutjat van arribar a la finca des Rabellà, als afores de Sant Llorenç. Es tractava de la jutgessa Mónica de la Serna, la forense Emilia Salas, dos advocats, ajudants judicials, Policia Judicial i dos agents que custodiaven de prop Esteve, que porta gairebé quatre mesos en presó.

L'home, que tornava per primera vegada a la seva casa després de l'homicidi, es mostrà relaxat i pogué explicar amb detall la seva versió dels fets. Un dels funcionaris, mentrestant, gravava totes les seves manifestacions amb una càmera de vídeo i una altra ajudanta judicial prenia notes dels seus comentaris. El veí de Sant Llorenç, d'uns 50 anys, anava sense grillons, encara que no es podia allunyar més de dos metres sense que algun dels integrants de la comissió estigués a prop d'ell.

La seva finca està al costat de la d'Andrés Pascual, que quan va morir tenia 69 anys, i la reconstrucció del crim es dugué a terme entre les dues propietats, però amb especial recalcament als terrenys de l'assassinat, ja que fou allà on suposadament Esteve li pegà el cop mortal. Fins a les 12.30 hores es prolongà l'explicació de l'únic acusat, i després fou tornat al furgó que estava aparcat al camí de la finca perquè no fos present quan els dos testimonis oferissin la seva versió.

Joan, un veí que fou el primer a socórrer la víctima, i Antoni, el fill d'Andrés Pascual, arribaren poc després as Rabellà, i realitzaen el mateix recorregut. Segons sembla, els dos barons recelaren gairebé des del principi de la presumpta mort accidental del pagès de Sant Llorenç, encara que la sorpresa inicial i el temor a Esteve, el caràcter agressiu del qual era temut per molts, els va fer reaccionar tard.

El 21 de juliol, els crits de l'acusat alertaren Joan. Quan el veí s'apropà per aclarir què passava Esteva li va etzibar: «Andreu està mort!», aclarint que el seu tractor li havia passat per sobre. El pagès s'apropà fins al camp on jeia el cadàver i se'l trobà de cap per avall, lluny del vehicle agrícola. Els investigadors sostenen que fou assassinat; Esteve en canvi ho nega.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris