algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Universitat balear avança les eleccions a rector a l'11 d'abril

En cas de ser necessària una segona volta, es faria el dia 15

M.G/P.SPalma.
La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha decidit avançar a l'11 d'abril les eleccions al Rectorat, en un principi previstes pel dia 14 d'aquest mes. El motiu és que hi ha algunes persones, com Pere Deià, Avel·lí Blasco o Llorenç Valverde, que han avançat la seva intenció de presentar un candidatura, i en previsió de la possibilitat que es podria celebrar una segona volta, en cas que cap dels candidats no aconseguís almanco el 51% dels vots.

Margalida Gili, secretària general, informà ahir d'aquest avançament de dates, i explicà que aquesta segona volta es celebraria dia 15, ja que dia 17 els alumnes comencen les vacances de Pasqua. A la segona volta només hi participarien els dos candidats que haguessin obtingut més votacions en la primera.

Mentrestant, la Comissió d'estatuts finalitzà ahir la seva tasca de redacció de l'avantprojecte de reforma dels estatuts per adaptar-los a la LOU. El proper dia 27 de febrer presentaran al Consell de Govern els nous estatuts, qui haurà d'aprovar-los de manera inicial. El 19 o 20 de març, aquests passaran al Claustre de la UIB. La Comissió d'estatuts es va crear el juliol del 2002 i d'ella, en formava part el vicerector Avel·lí Blasco, que va dimitir després d'anunciar la seva intenció de presentar-se a rector.

La normativa per la que s'hauran de regular les properes eleccions universitàries haurà de ser aprovada pel Consell de Govern de la UIB, fet que està previst per al proper 18 de febrer. Per la seva part, la Comissió electoral, un organisme permanent, centrarà la seva feina a regular la campanya electoral dels candidats i a atendre les reclamacions que es poden produir després de les votacions.

Per primera vegada, en aquests comicis tindrà dret a vot tota la comunitat universitària, unes 15.500 persones en total, 14.000 alumnes, 1.000 docents i 500 d'administració i serveis. Abans, votar a rector era un dret reservat als 250 membres del Claustre. Aquest dret ha estat introduït per la LOU. Segons aquesta llei, la ponderació del vot serà diferent per a cada sector. La Junta de Govern ha mantingut aquesta ponderació: 25% estudiants, 9% PAS, i del 66% restant, el 51% pels doctors i 15% per les altres figures contractuals de la UIB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris