algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El SOIB baixa al 10% els aturats a Balears el darrer trimestre del 2002

L'enquesta de l'INE donava, per error, un 75% d'increment

F.O.Palma.
El director del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pere Mascaró, va atribuir ahir a un possible error de metodologia de l'Enquesta de Població Activa (EPA) -feta pública al matí per l'Institut Nacional d'Estadística- el desproporcionat augment de l'atur que observa per a Balears -de prop del 75 per cent- durant el darrer trimestre del 2002. Mascaró va afirmar que aquest increment està en realitat entre el 10 i l'11 per cent.

Segons el director del SOIB, la xifra que dóna l'EPA és del tot errònia, ja que aquesta conclou que el darrer trimestre del 2001 hi havia a Balears prop de 18.200 aturats, quan en realitat les enquestes realitzades per l'Inem a Balears la xifraven en 28.800 persones.

Mascaró va titllar d'«impossible» que durant els trimestres de temporada turística baixa -el primer i el darrer de l'any- els aturats a le Illes fossin tan pocs, ja que és precisament aquest el moment en què més puja el nombre de desocupats pel fet d'acabar la temporada alta. «El que pot haver passat -digué- és que, com enguany l'EPA ha canviat la metodologia de l'enquesta, per problemes de temps, s'hagi fet el sondeig els primers dies del mes d'octubre en lloc del mes de desembre i això hagi prodüit l'error». Tanmateix, va descartar que les dades haguessin estat manipulades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris