muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Afedeco diu que el comerç està en crisi en minvar el seu pes en el PIB

Segons Bellinfante, perd mercat en favor de les grans superfícies


El president de la patronal del petit i mitjà comerç, Pau Bellinfante, afirmà ahir que el sector ha entrat en crisi en minvar la seva participació dins el Producte Interior Brut (PIB) illenc. Un estudi realitzat per Afedeco mostra que el 2000 el comerç representava el 13'28% del PIB, però en finalitzar l'any passat el percentatge havia disminuït fins a situar-se en el 10'78%.

Bellinfante i el vicepresident d'aquesta patronal, Joan Pallarès, digueren que el petit i mitjà comerç ha perdut quota de mercat en favor de les grans superfícies, fonamentalment per la baixada de la demanda interna i per la mala temporada turística del 2002. Els dirigents d'Afedeco destacaren que el comerç és el sector que crea més ocupació estable i que en cada empresa treballa una mitjana de 2'5 persones. A les Balears, que té un ratio de 27'2 comerços per cada 1.000 habitants, estaven contractats en aquest sector 42.235 treballadors.

Afedeco s'ha posat en contacte amb els dirigents dels principals partits polítics per mantenir reunions per conèixer els plantejaments dels seus programes electorals que afectin el sector. Fins ara han confirmat la data Miquel Rosselló, d'EU, el proper dia 12; la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, el dia 25; el secretari general del PSM, Mateu Morro, el 3 de març i el president del PP a les Illes, Jaume Matas, el 24 de març. Roman per confirmar l'assistència del secretari del PSIB, Francesc Antich. Els problemes primordials són les obres a Palma, els aparcaments, la formació i la criminalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris