nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Govern tem que Madrid autoritzi l'ús dels ports en cas de conflicte

Garcías diu que la reunió bilateral per resoldre contenciosos arriba tard

JOAQUIM TORRES. Palma.
El Govern balear desconfia del ministre d'Administracions Públiques, Javier Arenas, qui dijous anuncià a Palma que els ports de les Illes no seran base operativa o logística en cas de guerra. El conseller de Presidència, Antoni Garcías, també va posar en dubte la voluntat de l'Executiu central per resoldre alguns dels recursos d'inconstitucionalitat que s'han interposat mútuament i va assegurar que la reunió bilateral anunciada per al proper mes «arriba tard».

El portaveu del Govern balear es va mostrar «satisfet» per les paraules del ministre però va assegurar també que l'Executiu autonòmic està «recelòs» davant la possibilitat que Madrid canviï de parer una vegada es confirmi la intervenció bèl·lica a l'Iraq. «Arenas va dir que no estava previst usar els ports de Balears però no sabem si en cas de guerra canviarà aquesta previsió», va puntualitzar.

El conseller de Presidència també va posar en dubte la voluntat de Madrid per negociar la retirada d'alguns dels recursos interposats mútuament davant el Tribunal Constitucional. Tot i celebrar la notícia, Garcías va lamentar que hagués de conèixer la creació d'una comissió bilateral pels mitjans de comunicació i va assegurar que fou el Govern qui la proposà arran del recurs de l'Estat contra la Llei de consells.

El portaveu de l'Executiu va denunciar que sigui a finals de legislatura quan es convoqui aquesta comissió i que «el Govern central utilitzi més els contenciosos per fer partidisme que no per la invasió de competències».

El Govern considera que primer s'han de negociar els recursos interposats per Madrid que afecten el desenvolupament estatutari. Garcías considera que es podria arribar a acords en altres contenciosos menors com l'interposat pel Govern central a les declaracions de parcs naturals o el de l'Executiu autonòmic a l'extracció d'arena de Banyalbufar. Però també va admetre que se'n podria obrir un de nou, després que el Consell de Ministres aprovàs la instal·lació de quatre dessaladores a les Illes.

En un altre ordre, el socialista també va criticar que el secretari general del PP, Javier Arenas, no qüestionàs l'actuació d'alguns dirigents populars en els casos Formentera i Bitel. Segons Garcías, «Arenas hauria de voler aclarir el tema i arribar fins al final».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris