algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP denuncia que el traçat del tren no té estudi d'impacte ambiental

Assegura que el municipi és el «vedat privat» del PSM i de Sampol

El PP va denunciar ahir que el projecte del tren al seu pas per Petra podria ser nul de ple dret perquè no té estudi d'impacte ambiental i incompleix la Llei de transport. Els conservadors consideren que el municipi, governat pel PSM, és el «vedat privat» dels nacionalistes i del vicepresident del Govern, Pere Sampol, i acusen membres d'aquesta formació de perpetrar «irregularitats» arran del canvi de traçat del ferrocarril.

Els diputats Antoni Llamas i Joan Flaquer criticaren que la Conselleria de Medi Ambient exoneràs aquesta obra de l'estudi d'impacte ambiental, un fet «impensable» en una actuació d'aquestes característiques. Els parlamentaris també denunciaren que l'actuació ja ha obert diversos contenciosos, després que s'hagin assecat dos pous en perforar els aqüifers.

Segons el PP, el canvi de traçat del tren incompleix la Llei de transports, que no permet els passos a nivell. El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, va negar ahir mateix aquesta possibilitat i va apuntar que aquesta norma permet, amb caràcter provisional, els passos a nivell. El responsable autonòmic va informar que actualment s'està elaborant un projecte per tal de suprimir-lo.

Per altra banda, el diputat Antoni Llamas va qualificar de «contuberni» el suposat tracte de favor que haurien rebut vuit persones properes al PSM de Petra, que veurien com es revaloritzen les seves propietats amb el pas del ferrocarril per fora del municipi.

A més, consideren que s'ha produït un «greu cas d'aprofitament polític» a través de dues operacions de requalificació urbanística. La primera afavoriria el marit d'una regidora nacionalista i la segona, segons el PP, implicaria l'empresa pública Gestur. Segons el PP, aquesta societat, dependent de la Conselleria d'Economia, pretén adquirir 22.000 metres quadrats per fer un polígon, pagant cinc vegades més del preu que fixà el Govern en adquirir els terrenys annexos afectats pel traçat del tren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris