muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Unió de Pagesos demana una reforma urgent de la Política Agrària Europea

Els agricultors estudien les mesures que prendran per canviar la normativa

57656

Representants d'Unió de Pagesos de Catalunya, València i Balears acudiren ahir a Santa Maria.

T.J.E.

T.J.E. Santa Maria.
Unió de Pagesos demana una reforma urgent de la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea. Durant la primera trobada d'Unions de Pagesos i Llauradors, que va tenir lloc ahir a Santa Maria, s'exposaren els principals motius que duen aquestes associacions agrícoles a demanar canvis d'urgència.

L'acte comptà amb la presència de representants d'altres comunitats autònomes. Entre ells no faltà Joan Caball, de la Unió de Pagesos i Llauradors de Catalunya; Joan Brusca, de la Unió de Pagesos i Llauradors del País Valencià; Xesc Truyols, de la de Menorca i com a amfitrió Pere Calafat, d'Unió de Pagesos de Mallorca.

Tots ells coincidiren en el fet que la reforma de la Política Agrària de la Unió Europea no respon a les expectatives que els agricultors s'havien marcat. Segons Calafat, el principal problema és que «la Política Agrària Comuna és necessària per al repartiment de les ajudes, però si les ajudes es lliguen a l'extensió de la terra i no a la producció s'està abaixant la quantia de les ajudes sense oferir res a canvi de la producció».

«Inicialment la reforma havia d'afavorir la producció de cereals i fruits secs, però finalment el Ministeri ha demostrat la seva incapacitat per defensar els pagesos davant la Unió Europea», afirmà Joan Caball. Els quatre representants coincidiren a destacar la importància de la unió de les comunitats davant aquesta reforma, per tant «es mantindrà el contacte amb la resta de comunitats i es tractarà de realitzar un calendari d'accions», assegurà ahir Brusca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris