lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Consell vol requalificar com a sòl rústic part de la urbanització dels xalets de luxe de Gènova

També es desclassifiquen can Fontet i cas Pastors

TOMEU GARCIES. Palma.
El Consell de Mallorca té previst envestir la desclassificació del sector urbanitzable de Gènova, que confronta amb el bosc de la serra de na Burguesa i que ha aixecat una forta polèmica els darrers mesos. La nova proposta del Pla territorial que ara és objecte d'estudi per part dels grups polítics inclou la requalificació d'aquests terrenys, que passarien a ser rústics i, per tant, no es podrien edificar.

Aquesta operació afectaria prop del 60% dels 103.000 metres quadrats que té tot el sector i que és la zona on encara ara no s'han desenvolupat els serveis bàsics, com l'obertura de vials. La història d'aquest urbanitzable arranca l'any 1985, quan Cort el qualificà directament com a sòl urbà al Pla general. Aquesta proposta també es va mantenir en la revisió del Pla de l'any 99, al·legant que s'havia consolidat l'edificació en dos terços dels terrenys. En tots dos casos el Consell va rebutjar la qualificació i el va mantenir com a sòl urbanitzable. De fet, els veïns tenen recorreguda als jutjats aquesta decisió.

En el camí d'aquesta tramitació s'ha anat retallant l'edificabilitat. Primitivament s'hi podien aixecar fins a 249 habitatges unifamiliars; més endavant es va restringir aquest nombre fins a 88 habitatges, mentre que a la darrera proposta aprovada fa dues setmanes per Cort només s'hi permetien 12 xalets nous, que s'afegirien als altres 14 d'edificats a la zona.

El Pla territorial justifica la desclassificació en l'incompliment de terminis per executar aquesta urbanització i també en l'impacte paisatgístic que suposaria edificar en aquest espai, ubicat vora una zona d'alt nivell ecològic. D'altra banda, el Pla territorial preveu així mateix desclassificar dos sectors més de Palma coneguts com can Fontet i cas Pastors i que sumen 67.600 metres quadrats. Els terrenys es troben situats vora la carretera de Puigpunyent i confronten en un dels seus costats amb l'estadi de Son Moix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris