nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

La proposta dels socialistes en matèria d'habitatge aixeca suspicàcies als altres partits

Cirer la titlla de «completament electoral» i Unió Mallorquina diu que «no hi donarem suport»


La proposta de subvencionar la compra del primer habitatge amb un màxim de deu mil euros feta pel líder dels socialistes palmesans, Antoni Roig, es mantindrà cada any si governen a la ciutat. «No és una subvenció puntual i extraordinària. Hi ha 15 milions d'euros que cada any es poden dedicar a aquest concepte i nosaltres els hi pensam dedicar de manera continuada. Quan tothom tengui una casa per ventura serà el moment de canviar la prioritat i dedicar els doblers que els habitatges siguin de cada vegada millors», puntualitzà.

El líder dels socialistes va explicar que «nosaltres volem encetar una nova línia de prestacions de serveis. La manca d'habitatges és un gran problema i nosaltres hi posam una solució». Roig també assegurà que les subvencions serien donades de manera real en el segon semestre del 2003, després de redactar la lletra petita d'aquest contracte, perquè hi haurà alguns requisits per poder accedir a les ajudes. «De tota manera, la concessió serà una de les primeres actuacions de Govern».

La iniciativa dels socialistes no ha fet gens de gràcia a Catalina Cirer. La candidata a la batlia pel PP va explicar a Diari de Balears que «aquesta és una proposta totalment electoralista. No és una mesura que resolgui el problema de l'habitatge ni és socialment justa, perquè la gent que té recursos no necessita aquests ajuts i hi ha altres col·lectius que han de menester més doblers, com poden ser els joves. Nosaltres creim que és necessari fer un pla d'habitatge integral per evitar que hi hagi pisos buits a la ciutat, però la proposta de Roig és totalment electoralista».

Pere Muñoz, candidat a la batlia pel PSM, va explicar que «la proposta dels socialistes no la veig gens clara, sobretot perquè no crec que hagin de ser deu mil euros lineals. S'ha de matisar i veure la proposta concreta, però crec que el que s'ha de fer, sobretot, és promoure més construcció d'habitatges de protecció oficial. Un dels principals problemes és que no hi a cases a un preu normal».

Una altra dificultat que tindrà Roig és aconseguir el suport d'Unió Mallorquina. Trujillo va explicar que no li donaria suport. «Nosaltres no ens ficarem amb les propostes de la resta de grups polítics, que ens semblen molt respectables, però creim que aquest no és el camí per aconseguir que els habitatges siguin abaratits. Nosaltres consideram que hi ha d'haver objectius més sòlids que no només arribar al 5 o 6 per cent del cost total».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris