algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Uns 200 olivarers volen entrar a la Denominació Oli de Mallorca

Morro va presentar ahir la nova distinció per aquest producte

F.OLIVA.Palma.
Al voltant de 180 productors olivarers de Mallorca i tres de les nou tafones que es dediquen en l'actualitat a la producció de l'oliva han sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura i Pesca la seva inscripció al registre de la nova Denominació d'Origen Oli de Mallorca, presentada ahir pel conseller Mateu Morro; la directora general del ram, Margalida Estelrich, el tècnic de la Conselleria, Miquel Àngel Frau i el coordinador de Producte Balear, Miquel Gual, al recinte de Fires i Congressos de Palma.

Aquesta és la quarta DO que s'aprova a les Balears i la segona pel que fa a productes no vínics. Es tracta d'un segell de distinció a la qualitat que s'atorga només a productes que compleixen amb les característiques que marca l'ordenació oficial de les DO. Segons informà el titular d'Agricultura, durant la present legislatura set productes balears han accedit a algun dels diversos distintius de qualitat existents.

L'objectiu de la iniciativa, qualificada pel coordinador de Producte Balear, Miquel Gual, de «fita històrica», és la revalorització d'una producció que, segons dades del cens agrari de 1999, ocupava 8.371 hectàrees de superfície agrària destinades al seu conreu.

El reglament de la nova DO balear, que inclourà els olis mallorquins del tipus fruitat i el dolç, va ser aprovat el 31 d'octubre de 2002 pel Govern balear i ratificat el passat 5 de febrer pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació espanyol. No obstant això, aquesta protecció tindrà un caràcter transitori fins que sigui reconeguda oficialment per la Comissió Europea, de qui depèn la darrera paraula en aquesta matèria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris