nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Educació desafiarà la Llei de qualitat amb una norma balear

Pons criticà la falta de diàleg de la ministra Del Castillo amb les CA

El conseller d'Educació del Govern balear, Damià Pons, anuncià ahir l'elaboració d'una llei balear de l'educació, el principal objectiu de la qual serà desafiar en la mesura possible els preceptes de la nova Llei de qualitat, adaptant-la a la realitat insular.

D'aquesta manera contestà el titular de la cartera d'Educació a allò que s'anuncià, el passat dijous, per part de la ministra d'Educació, Pilar del Castillo, que a partir del pròxim curs tots els alumnes que suspenguin més de dues assignatures hauran de repetir curs, en el que serà la primera aplicació de la Llei de qualitat.

Segons Pons, la intenció del Govern és accelerar aquest projecte i, així, la setmana que ve es constituirà la ponència d'experts que començarà la redacció de la llei, que s'espera pugui entrar en vigor al llarg de la pròxima legislatura, sempre que l'actual govern tingui continuïtat. Aquest text, matisà el conseller, no podrà anar en contra de la normativa bàsica establerta pel Govern central, però a partir d'aquests mínims, la llei autonòmica recollirà tots aquells assumptes que l'Executiu balear consideri que són de la seva competència.

Pons criticà la imminent aplicació, per fases, de la nova Llei de qualitat, que preveu que en el curs 2004/2005 s'implanti la gratuïtat de l'Educació Infantil i un any acadèmic després la prova general de Batxillerat o revàlida. Considerà que «la ministra continua abusant de la majoria parlamentària del seu partit per prendre decisions sense consultar amb les comunitats». El conseller rebé dijous el calendari d'aplicació i per al dia 24 s'ha citat a la Comissió d'Assumptes Autonòmics del Senat. A més, recordà que «continua pendent el recurs presentat contra aquesta Llei de qualitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris