nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Sala fixa la parcel·la mínima per construir en sòl rústic en 30.000 m2

L'equip de govern ha arribat a un consens per aprovar les NS

M.FUSTER.Artà.
La polèmica que va sorgir a l'equip de govern entre Independents d'Artà i PSOE arran de l'aprovació inicial de les Normes Subsidiàries (NS) l'abril del 2001, el punt de discòrdia del qual era el d'establir en 30.000 metres quadrats la parcel·la mínima per construir en sòl rústic comú, ha conclòs amb una solució intermèdia. Ara, amb la revisió de les Normes, s'estableix en 30.000 metres quadrats la parcel·la mínima per construir però només en aquelles finques segregades entre 1992 fins el 24 de novembre del 2002.

Les que foren segregades abans d'aquesta data conservaran els 14.206 metres quadrats, és a dir, dues quarterades per poder construir i les segregades després del 2002 necessitaran 35.000 metres quadrats per poder edificar. En tots els casos les construccions que es duguin a terme no podran excedir els 200 metres quadrats de superfície i no s'admetran ampliacions.

No obstant això,, les NS que s'aprovaren inicialment l'abril del 2001 han canviat bastant de les que s'aprovaran el proper dilluns en sessió plenària, per la qual cosa tornarà a ser una aprovació inicial. El canvi més substancial ha estat l'adaptació al Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del parc de Llevant, atès que el planejament urbanístic ja havia patit algunes modificacions per adaptar-se a les normes supramunicipals, entre aquestes el Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT).

Així mateix, les Directrius d'Ordenació Territorial desclassificaren una sèrie d'urbanitzables, entre ells es Canons, la qual cosa obligà a una revisió de les Normes per adaptar-se a aquestes directrius. El planejament també ha recollit el decret d'Unitat Mínima de Cultiu aprovat el 13 de desembre de 2002, en el qual el Govern ha fixat en 35.000 m2 la superfície mínima per poder segregar. Aquesta llei només afecta els municipis d'Artà, Capdepera i serra de Tramuntana. Per a la resta dels municipis s'estableix en 25.000 m2.

D'altra banda, la població queda fixada en 8.232 habitants en el nucli d'Artà, 6.393 a la Colònia de Sant Pere, 750 a s'Estanyol i 1.380 a Betlem. La reducció de la població ha estat dràstica perquè a les antigues NS es preveia un creixement de fins a 200.000 habitants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris