muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Dos de cada cent ciutadans de les Balears trien internet per realitzar les seves compres

Són els segons majors «ciberconsumidors» de l'Estat

Més de dos de cada cent illencs ja realitza compres a través d'internet. Aquesta proporció converteix els ciutadans de les Balears en els segons de tot l'Estat que més compren mitjançant la xarxa. Aquestes dades varen ser facilitades ahir per Telefónica en la presentació a Palma del llibre La Sociedad de la información en España 2002. Presente y Perspectivas. L'acte va tenir lloc a la Fundació «La Caixa» i va ser presentat pel director territorial de Telefónica, Pedro Ortiz. A més, hi varen intervenir el director d'Estratègia de Negocis de Telefónica Móviles, José de la Peña, i el director general d'Innovació del Govern, Enric Tortosa.

Ortiz va dedicar part de la seva intervenció a Balears i va assegurar que «finalment, no podem acabar sense repassar l'estat de les Balears, ja que aquesta comunitat presenta algunes singularitats importants respecte al context general d'Espanya». De fet, el director territorial de Telefónica Móviles va explicar que «per exemple, si Balears té una taxa de llars amb accés a internet emplaçada en la mitjana alta, és tanmateix, la segona comunitat en percentatge d'empreses que utilitzen ordinadors personals; la segona comunitat també en percentatge de població que fa compres per internet, amb un 2'2% i just pel darrere de Madrid, i una de les que més pressupost per habitant en tecnologia, innovació i comunicació ve dedicant darrerament, més de dues vegades la mitjana nacional».

Ortiz va afegir que «a més, la penetració de la telefonia mòbil és ja superior al 90% a Balears, quan la mitjana espanyola encara no supera el 80%, cosa que demostra els darrers ritmes de creixement que ha adquirit aquest mercat a les Illes». El directiu del grup Telefónica també es va referir a la situació de la banda ampla d'internet a les Illes i va assegurar que «també Balears posseix uns envejables números: ha crescut durant el 2002 el número de línies ADSL un 181% (Espanya ho ha fet en un 155%) i arriba ja a més de 31.000 connexions».

Ortiz va acabar per dir que «mentre que la proporció mitjana d'ADSL sobre la planta de línies convencionals ascén a Espanya a un 5'37 per cent, en aquesta comunitat hi ha més de 6'80 línies ADSL per cada 100 convencionals, símptoma de la salut que el desenvolupament de la banda ampla gaudeix a les Illes, fet que augura un esperançador esdevenir a la societat de la informació balear, que ja es manifesta com una palanca clara de creixement, competitivitat i progrés, i com una inqüestionable clau de prosperitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris