nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El Telèfon de l'Esperança detecta nous usuaris: addictes a internet, immigrants i dones maltractades

Utilitzat sobretot pel sexe femení i les persones grans, aquest servei ha crescut un 10% el 2002


El 2002 el Telèfon de l'Esperança va tenir 416 usuaris més que l'any anterior, dels quals la major part foren immigrants, addictes a les noves tecnologies i víctimes de maltractaments. Aquestes dades formen part d'un informe presentat ahir per l'ONG Telèfon de l'Esperança, que compleix enguany el seu dissetè aniversari i que ha analitzat el 75% de les 4.050 cridades rebudes.

Així, en el darrer any no només han utilitzat aquest servei les persones de Palma i Mallorca, sinó de tota la comunitat. S'han començat a detectar telefonades de persones immigrants, que no només manifesten la seva situació de duresa existencial, sinó també l'aparició de problemes psicològics. També hi han cridat persones amb problemes d'addicció a les noves tecnologies, ja siguin telèfons mòbils, internet o jocs electrònics. Les víctimes de maltractaments, sobretot dones, han estat el tercer tipus d'usuari que ha demanat ajuda en el número gratuït 971.46.11.12. Més de la meitat dels usuaris tenen més de seixanta anys.

Pel que fa al sexe, el 70'90% són dones, enfront del 29'1% d'homes. Els homes pateixen més la síndrome del jubilat, és a dir, un estat psicosocial produït per la finalització de l'etapa laboral. Mentre que les dones manifesten més la síndrome de la mestressa de casa, és a dir, un estat psíquic d'angoixa causat per la monotonia de les tasques domèstiques i la manca de reconeixement personal.

Quant a l'estat civil, trobam que el 30'9% dels usuaris són fadrins, dels quals un 43'3% són homes i un 25'6% dones. El 26'9% són casats i el 22'1% separats. És interessant la novedosa presència de parelles de fet, un 6'2%, de les quals un 7'2% són dones i un 3'9% homes. Un 5'9% de les telefonades fou de viudos, dels quals un 7'9% són dones i un 1'1% homes. Els percentages no són valorats respecte del 100% de les cridades, sinó sobre el 75%.

Els problemes més habituals són de caire psicològic. Tant homes com dones criden per depressió, solitud i ansietat, mentre que la crisi vital i els trastorns sexuals són causes exclusives del sexe masculí. En canvi, els trastorns de personalitat ho són del femení. Les dones criden més als matins i els seus dies preferits són els dilluns i dimecres, mentre que els homes ho fan de nit, habitualment els dimarts i diumenges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris