algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'hospital Joan March tindrà enguany 43 llits per a terminals

Salom expressà que «les reformes no han fet tancar cap centre»


L'hospital Joan March tindrà una segona Unitat de Cures Pal·liatives (UCP), fet que representarà un total de 43 llits dedicats a l'atenció de malalts terminals i família i una inversió prevista de 867.000 euros. El president del Govern balear, Francesc Antich i la consellera de Sanitat i consum, Aina Salom, van visitar ahir la UCP de l'hospital Joan March, que ha patit reformes per millorar i ampliar els seus serveis. Salom apuntà que «el més rellevant és que s'han fet les reformes sense tancar cap hospital».

Després de la visita, Antich declarà que «continuam fent un esforç per donar importància a la part pública, i en el cas de la sanitat, és fonamental». Pel president, amb la creació d'una segona Unitat de Cures Pal·liatives «cercarem que els malalts que tenen una situació difícil tinguin qualitat de vida, com també els familiars que els acompanyen». Al final del seu parlament, el president agraí al personal mèdic la tasca de suport a les famílies.

La UCP de l'hospital Joan March es posà en funcionament el 16 de juny del 2002 després de reconvertir una unitat d'infeccioses. La reforma estructural i professional costà uns 60.000 euros. Per Salom, «quan es va inaugurar la UCP de Joan March només hi havia 16 llits d'aquest tipus a Verge de la Salut, aquí se'n van obrir 23 llits». Amb la segona UCP, prevista per l'abril d'enguany, la sanitat pública balear comptarà amb 43 llits dedicats a malalts terminals.

Salom explicà que la inversió prevista de 867.000 euros es desglossa entre llits elèctrics, mobiliari, reformes de façana, creació de l'hospital de dia i espais comuns. Per Salom, «parlam de malalts peculiars, ja que necessiten més atenció». També apuntà la millora de l'atenció domiciliària, «cinc metges psiquiatres, cinc infermeres i un psicòleg reforçaran aquesta atenció». Jaume Carbonero, director de Gesma, explicà que enguany també han previst canviar els accessos, «al final de l'any l'hospital estarà renovat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris