nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El Consell vol fer arribar la seva veu a Europa sense el «filtre» de l'Estat

Una cimera de regions europees recollirà avui a Palma la reivindicació

J.T. Palma.
El Consell de Mallorca vol que la Unió Europea escolti la seva veu sense «el filtre» de l'Estat. Amb aquest esperit s'iniciarà avui a Palma la reunió del principal òrgan de gestió de l'Arc Llatí, un ens que representa 59 institucions supramunicipals dels estats francès, italià, portuguès i espanyol. En la cimera de Palma també es demanarà el reconeixement del fet insular, sobretot per resoldre els problemes del transport.

La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, va reivindicar ahir la necessitat que Mallorca no només tengui accés als ajuts europeus sinó que «també tengui cert grau d'influència en la presa de decisions» de Brussel·les. Munar va considerar «insuficient» l'actual representació a la UE, a través de l'Estat, perquè «difícilment podem confiar que ens defensin quan ens consideren la regió amb més renda per càpita».

El representant del Consell a l'Arc Llatí, el conseller de cooperació local Josep Gomila, va admetre la incapacitat d'assolir aquest objectiu en solitari i va justificar, per aquest motiu, la necessitat de plantejar aquesta reivindicació a través de l'associació de regions.

El principal òrgan de gestió d'aquesta institució, el Consell d'Administravció, es reunirà avui a Palma per aprovar el seu reglament i pressupost i discutir un document en el qual es demana que es tenguin en compte les institucions supramunicipals en el procés d'elaboració de la Constitució europea. El reglament intern d'aquest organisme considera el català com a llengua de treball i, a més, reserva una plaça a les Illes en el Consell d'Administració, que actualment és ocupada pel Consell de Mallorca.

A més del Consell d'Administració de l'Arc Llatí, també es reunirà a Palma el Grup Estratègic, del qual forma part el Consell d'Eivissa com a responsable d'un grup temàtic dedicat a la insularitat. La trobada ha de servir per reivindicar el reconeixement del fet insular i reclamar que les empreses de transport de les Illes rebin més ajuts europeus i evitar així situacions de discriminació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris