algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Munar diu que el segon cinturó es farà perquè «no hi ha alternatives»

El Consell preveu el tram entre Marratxí i la carretera de Valldemossa

TOMEU GARCIES. Palma.
La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va assegurar ahir que «el segon cinturó de Palma es construirà abans o després perquè la realitat és caparruda i no hi ha alternatives en transport per solucionar el col·lapse que pateix la ciutat».

Munar va realitzar aquestes declaracions després de clausurar el segon Fòrum de Carreteres organitzat pel Consell. La nova proposta del pla territorial que els grups del Pacte de Progrés estudien en aquests moments manté la construcció de la segona circumval·lació a Palma, de la qual ja hi ha fet el tram entre la carretera de Sineu i el centre comercial Alcampo, dins Marratxí.

El nou tram que és considerat com a molt prioritari pel Consell, partiria d'Alcampo, on connectaria amb el tram ja fet, i arribaria a la carretera de Valldemossa passant per darrere del polígon de Son Castelló i Sa Indioteria. El pla territorial només marca un espai de reserva de terreny i en cap cas un traçat concret. Això sí, s'intentaria aprofitar un espai poc habitat.

Segons les estimacions fetes, aquesta obra suposaria una inversió d'entre 10 i 15 milions d'euros. Munar va expressar que «el Consell no vol ni un metre de més de carretera del que sigui necessari». Tot i això va posar damunt la taula l'existència d'infraesctructures com la Universitat, l'hospital de Son Llàtzer i la incineradora de Son Reus, de les quals «el Consell no té la culpa de la seva ubicació» i que fan que els accessos a Palma s'embossin.

La presidenta va assegurar que tots els sectors implicats en el transport i que es reuniren ahir al Fòrum de Carreteres varen insistir en la necessitat de construir el segon cinturó. Per Munar, «l'alternativa no és el tren perquè no pot arribar per tot i no es poden dur enderrocs en tren a Son Reus o transportar els malalts a Son Llàtzer en autobús».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris