lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Arenas afirma que cap port balear no serà emprat de suport a la guerra de l'Iraq

Creu «injustificada» l'exigència d'Antich de quedar fora del conflicte

63620

Javier Arenas presidí a Palma la presa de possessió de Miquel Ramis com a delegat.

S.A.

JOAQUIM TORRES. Palma.
La polèmica originada a l'Estat espanyol pel posicionament del Govern central en la crisi de l'Iraq es va desplaçar ahir a les Balears, coincidint amb la visita del ministre d'Administracions Públiques. Javier Arenas va considerar «injustificada» la petició que ahir va fer per carta el Govern balear perquè Madrid no autoritzi l'ús dels ports i aeroports de les Illes en cas de guerra. Segons el ministre, «mai no ha estat previst ni ho està ara, que els ports de Balears puguin ser usats com a bases logístiques i operatives».

Francesc Antich va enviar ahir una carta al president del Govern central, José María Aznar, en què li comunica l'oposició del seu Executiu a la possible guerra contra l'Iraq i el «rebuig absolut» a una iniciativa unilateral. En la missiva es recull l'acord de Govern del passat 24 de gener pel qual s'insta Madrid que «s'abstengui d'autoritzar l'ús de les instal·lacions portuàries i aeroportuàries de les Illes Balears» en cas de conflicte bèl·lic.

En la seva visita a Palma, per presidir la presa de possessió de Miquel Ramis com a nou delegat del Govern, el ministre Arenas va assegurar que les instal·lacions de Balears no seran «base operativa o logística», però va deslligar aquest fet de la possibilitat que els vaixells puguin repostar, per exemple, a les Illes.

El titular d'Administracions Públiques va defensar la postura del Govern central en la crisi i considerà «un autèntic perill» que «el primer partit de l'oposició ens proposi que incomplim una segona ressolució de l'ONU si es produeix». Arenas va comparar l'oposició del PSOE a la guerra amb la postura d'aquest partit en la crisi dePrestige i va apuntar que «els ciutadans capten sempre quan un partit actua des de la convicció o quan ho fa cercant vots».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris