muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

L'Ajuntament convertirà el claustre de Sant Francesc en centre cultural

La recuperació del monument costarà més de sis milions d'euros

L'Ajuntament de Llucmajor recuperarà el claustre de Sant Bonaventura, popularment anomenat de Sant Francesc, per convertir-lo en el centre cultural més important del municipi i del Migjorn. El batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, presentà ahir el projecte de recuperació de l'edifici. El pressupost ascendeix a uns sis milions d'euros «que haurem de mirar de subvencionar a través d'aportacions del Govern de Madrid, Govern balear, Consell de Mallorca i altres aportacions privades», explicà Lluc Tomàs.

L'Ajuntament de Llucmajor adjudicarà en breu la construcció d'una coberta d'uralita que cobreixi el claustre per evitar que es continuï degradant. Aquest serà el primer pas abans que comencin les obres de recuperació «perquè cada vegada que plou es filtra l'aigua i deteriora molt el claustre», indicà Melchor Miralles un dels dos arquitectes que han redactat el projecte bàsic de reforma i restauració del claustre. Fa diversos mesos es feren una sèrie de prospeccions per conèixer l'estat del monument, que és un dels més importants del municipi.

El convent de Sant Francesc fou fundat a Llucmajor el 1608, i les obres del claustre començaren l'any 1656 i duraren fins 1697. Al llarg dels anys el claustre s'ha destinat a diversos usos. Fins fa sis anys servia com a caserna de la Guàrdia Civil al municipi i també fins fa quatre anys estaven habilitades les dependències dels jutjats de pau.

Dins del projecte de recuperació, l'Ajuntament adquirí un solar i un petit edifici per 180.000 euros, que no eren de propietat municipal, ja que la resta del monument passà a ser-ho després de la desamortització de Mendizábal i l'exclaustració dels franciscans. Així, es recupera tot l'antic espai del claustre, que ocupava tota una illeta. Així doncs, el claustre de Sant Bonaventura consta de 2.590 metres quadrats de superfície construïda i de 467 metres quadrats d'edificis annexos.

Entre altres espais funcionals es pretén crear un centre d'interpretació del Migjorn, un centre d'extensió universitària, una biblioteca pública, el centre d'investigació i documentació Jeroni Boscana i un auditori. Els treballs de construcció de la coberta d'uralita començaran en breu. Les obres de recuperació s'iniciaran d'aquí a sis mesos i duraran entre dos i cinc anys «depenent del finançament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris