muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Una fundació privada vol obrir centres per a dones i fills maltractats

El matrimoni Stepkowski cerca fons per al seu projecte caritatiu

La Fundació Beata Francinaina Cirer i Carbonell, creada fa tres anys per Margalida Mateu i el seu marit, el baró d'Stepkowski, ha posat en marxa una sèrie d'iniciatives per tal de recaptar fons destinats a l'obertura de centres d'acollida per a dones i infants maltractats o amb problemes familiars que els obliguin a deixar el seu domicili.

«La intenció primordial és que les dones amb problemes puguin conviure amb els seus fills al centre, evitant així que s'hagin de separar, tal com passa ara en alguns centres d'acollida públics», explica Margalida Mateu, qui afegeix que «també tenim pensat que els centres rebin persones grans dels dos sexes amb dificultats amb les seves famílies».

La promotora de la Fundació afirma que aquesta idea per ajudar dones i infants maltractats sorgeix a partir de l'esperit del missatge de la beata Francinaina Cirer, «però els centres d'acollida estaran oberts a qualsevol confessió religiosa», diu. Precisament pel fet de ser una fundació originada a partir de la figura de la sor Francinaina Cirer, l'objectiu del matrimoni Stepkowski és que el primer centre de la Fundació estigui a Sencelles, poble natal de la beata.

La Fundació té obert un compte corrent a l'oficina de la Caixa a Inca (núm. 0200456160) per a particulars que hi vulguin fer les seves aportacions i Margalida Mateu afirma que ja han establert conversacions amb algunes institucions públiques pel tal de rebre alguna subvenció. Al mateix temps treballen en l'organització d'una gala benèfica i d'un concurs de pintura per recaptar fons.

«Volem arribar allà on puguem, obrir centres d'acollida a Mallorca i després a altres llocs on facin falta», diu el matrimoni. «Hem parlat amb la duquessa de Maura, que promou la fundació Nuevo Futuro, i volem oferir la presidència d'honor del patronat de la Fundació a la infanta Cristina», diuen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris