muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Els promotors del camp de golf de Son Bosch recuperen el projecte

El PSM i el GOB demanen que aquest espai quedi protegit

La societat promotora del golf Platja de Muro SA recuperarà el projecte de construcció d'un camp de golf a la zona de Son Bosch arran de la sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 1 de Palma que dóna la raó als promotors, en entendre que el Consell de Mallorca hauria d'haver concedit l'interès general al projecte.

La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell es basà en el fet que els terrenys on es pretenia construir el camp de golf havien quedat protegits per les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT). El portaveu de la societat promotora, Josep Antoni Pujades, explicà ahir que «aquest projecte havia quedat congelat a l'espera de la sentència i segurament tots els membres de la promotora, formada per quasi el 100 per cent de les cadenes hoteleres de la platja de Muro, continuaran endavant amb el projecte».

Així mateix, Pujades especificà que «es tracta d'una sentència bastant rotunda». L'Ajuntament de Muro també ha vist amb bons ulls el resultat de la sentència. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme Onofre Plomer (PP) assenyalà que «Son Bosch és la millor zona per construir un camp de golf, ja que hi havia una antiga pedrera i d'aquesta manera es podria recuperar la zona».

El batle de Muro Miquel Ramis apuntà que «el camp de golf es podria incloure dins el Pla General del municipi (PGOU) a través d'una modificació puntual». Tant els ecologistes del GOB com el PSM s'han pronunciat en contra de la construcció d'un camp de golf a la zona de Son Bosch.

El portaveu del GOB, Miquel Àngel March, recordà ahir que «s'ha de tenir en compte que la zona està protegida per la Llei d'espais naturals i la creació d'un camp de golf suposaria l'alteració del paisatge rural; a més, la zona té un important valor ornitològic».

Sobre la possibilitat d'interposar un recurs, el director insular d'Urbanisme del Consell, Miquel Àngel Grimalt, assenyalà que «s'està estudiant si presentam un recurs; s'ha de dir que la sentència considera que s'ha de tenir en compte la legislació anterior a les DOT».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris