algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El fiscal demana al jutge que investigui els moviments bancaris de Nájera

Els comptes d'un alt càrrec i de l'excap de la batlia també s'examinaran

66302

Margarita Nájera ha declarat durant les darreres setmanes en dues ocasions.

S.A.

M.B. / J.R. Palma.
El fiscal en cap de les Balears ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 6 de Palma que procedeixi a reobrir una querella anterior de l'exregidor de Calvià Anselmo Martín Portillo, que el 1999 denuncià una actuació presumptament irregular de l'equip de govern d'aquest municipi a la urbanització de Son Caliu. El mes de gener passat, Martín sol·licità la reobertura d'aquest cas després de conèixer que la batlessa, Margarita Nájera, l'alt càrrec de l'Ajuntament de Calvià Pedro Pablo Bautista i l'excap del gabinet de la batlia, Sebastián Lora, havien adquirit pisos d'aquesta urbanització de Son Caliu, el promotor de la qual es beneficià de la decisió municipal de no recórrer una sentència anterior contrària als interessos municipals.

Aquest litigi va permetre a l'urbanitzador conservar una àmplia parcel·la de 27.000 m2 que havia estat patrimoni municipal. Segons fonts judicials, la Fiscalia ha demanat al magistrat Miquel Florit, titular del Jutjat d'Instrucció número 6, que reobri el sumari, adjunti la denúncia d'ampliació i practiqui més diligències.

El fiscal en cap demana que es prengui declaració una altra vegada a Anselm Martín en qualitat de testimoni, i que es procedeixi a fer les diligències reclamades en la denúncia de l'exregidor d'Esquerra Unida, que després va fundar Alternativa Calvià. En el seu escrit, Martín considera que es podria haver comès un delicte de prevaricació i de suborn.

Entre altres proves, es requereix «la investigació dels moviments econòmics i en comptes bancaris fets per Margarita Nájera, Pedro Pablo Bautista i Sebastián Lora, tots com a compradors, i per l'empresa Solfort Residencial SA com a venedora, respecte de la compra d'habitatges». En la petició de reobertura de la querella també es reclama que es prengui declaració a l'actual cap de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Calvià, Maria Pau Rosselló López.

Una vegada reobert aquest cas d'una operació immobiliària a Son Caliu ,són cinc les causes que el mateix nombre de jutjats de Palma instrueixen en aquests moments amb Margarita Nájera com a imputada. A part d'aquest cas, la batlessa i candidata a la reelecció afronta quatre denúncies més o querelles interposades pel Partit Popular de Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris