algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ramis diu que les denúncies no augmentaren i culpa el Govern de comparar xifres incorrectes

El delelgat avança que no discutirà l'ús de les instal·lacions de les Illes si hi ha un atac a l'Iraq

El nou delegat del Govern a Balears, Miquel Ramis, va assegurar ahir que les denúncies només augmentaren l'any passat un 0'44% respecte del 2001 i no un 45% com va apuntar l'Executiu autonòmic. Ramis va avançar també que, en cas d'un hipotètic atac a l'Iraq, no discutirà l'ús que es pugui fer de les instal·lacions portuàries i aeroportuàries de les Illes, perquè «si hi ha conflicte Madrid donarà instruccions, i les instruccions no es discuteixen, es compleixen». Així mateix va explicar que el Govern espanyol «està per la pau».

Miquel Ramis, que avui prendrà possessió del càrrec de delegat a Palma, va aclarir ahir que el nombre de denúncies efectuades l'any passat es manté pràcticament igual que en el 2001 i «certes informacions que ha donat el Govern autonòmic són equivocades perquè es comparen xifres incorrectes».

Segons el nou delegat, l'any 2001 es van comptabilitzar per separat les denúncies efectuades a la Guàrdia Civil, a la Policia Nacional i a la Policia Municipal de Palma, però el 2002 s'agruparen els dos darrers cossos. Ramis va explicar que l'any 2001 es van registrar 40.271 denúncies (sumant els dos cossos policíacs) i el 2002 se'n van efectuar 40.449. Amb aquestes xifres, l'increment no seria del 45%, com assegurà l'Executiu autonòmic, sinó del 0'44%, però «això no vol dir que ens conformam».

Ramis va fer una «valoració negativa» de les dades que ahir va oferir el Ministeri de l'Interior, segons les quals la taxa de criminalitat durant el 2002 s'ha incrementat a les Balears i, a més, aquesta taxa se situa per sobre de la mitjana estatal. El delegat va matisar que es tracta d'un mesurador dels delictes i les faltes que es produeixen per cada mil habitants i, per tant, no té en compte la població real, que a Balears està molt per sobre de la censada.

El representant del Govern central, que ahir es va reunir a Madrid amb vuit ministres, no va aclarir quan es cobririen les vacants de la plantilla de la Guàrdia Civil i del cos de Policia estatal desplegades a les Illes, però va avançar que «serà una reivindicació constant en l'època Ramis». Amb tot va explicar que enguany sortiran a concurs 6.000 de les 20.000 places que crearà l'Executiu d'Aznar en tres anys i «alguna ens tocarà a Balears», perquè es tindran en compte les comunitats turístiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris