nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Salom, preocupada per l'augment del sexe de risc amb prostitutes

Els socialistes de Palma demanen un pla conjunt de Salut i de Cort

La consellera de Salut, Aina Salom, va assegurar ahir que «em preocupa» la detecció d'un augment de les pràctiques sexuals d'alt risc amb prostitutes, però evità avançar qualsevol classe d'actuació contra aquesta tendència, ja que primer vol disposar de la totalitat dels estudis que va publicar ahir Diari de Balears.

«No tenim més dades que les que han aparegut a la premsa. Quan haguem pogut estudiar de manera seriosa i científica aquesta qüestió i hi haguem aprofundit, donarem la nostra opinió». En qualsevol cas, la consellera va recordar que les Balears foren pioneres en la posada en marxa, fa tres anys, d'un centre d'atenció social i sanitari per a les dones que exerceixen la prostitució, gràcies a la col·laboració de les conselleries de Salut i Benestar Social i l'Ajuntament de Palma.

Per la seva banda, el regidor del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Palma, Francesc Mellado, considerà les dades de l'estudi de la Universitat de les Balears com a «molt preocupants. Ara tenim la foto fixa del problema de la prostitució i, a partir d'aquí, hem de començar a fer feina». Mellado va explicar que la primera de les accions que s'ha d'emprendre és avançar cap a la reducció de la prostitució forçada. «Aquesta és una acció en la qual ha d'intervenir necessàriament la Policia i s'hi ha d'implicar la Delegació del Govern».

La segona de les intencions que s'hauria de dur a la pràctica és mirar de treballar en la reducció de les pràctiques de risc. «Hem de tenir en compte que és molt necessari poder lluitar per la prevenció dels riscs amb un augment de la profilaxi i de la conscienciació del perill que implica no fer-ne ús». Segons Mellado, aquesta és una tasca que en la qual haurien d'intervenir en conjunt l'Ajuntament de Palma i també la Conselleria de Sanitat del Govern de les Illes Balears. «Crec que també s'hauria d'impulsar com a factor clau la prevenció de les malalties de transmissió sexual».

El tercer punt en el qual s'haurien de centrar els esforços, segons els socialistes, és en l'aprovació i el desenvolupament de l'ordenança que ha de regular els locals de la prostitució, a imitació de la que s'ha promulgat a Bilbao. «Nosaltres som perfectament conscients que pot ser difícil de controlar, però també que bona part de la prostitució s'amaga darrere de tapadores molt diverses i això és el que hem d'evitar, i l'ordenança pot ser un mitjà en aquest sentit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris