nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Cort iniciarà tràmits per legalitzar els rent a cars ubicats en sòl rústic

Mentre, haurà d'ordenar el tancament forçós de les empreses il·legals


L'Ajuntament de Palma tramitarà a partir del proper dimecres la legalització dels rent a cars en sòl rústic. El tinent de batle d'Urbanisme de Cort, Rafel Vidal, va explicar que «nosaltres tenim un projecte sobre la taula per a la creació d'un polígon molt a prop de l'aeroport de Palma i amb capacitat per a 15.000 cotxes, presentat per les pròpies empreses ubicades en sòl rústic de forma il·legal».

El Consell de la Gerència d'Urbanisme compta amb el vistiplau dels tècnics de la casa sobre aquest projecte. Això permetrà a Vidal iniciar els tràmits o bé per aconseguir la declaració d'interés general d'aquesta activitat o bé per modificar el Pla General d'Ordenació Urbana amb la finalitat de crear un nou polígon de serveis a la zona.

En els dos casos el Consell de Mallorca serà qui tendrà la darrera paraula per decidir. Sembla ser, però, que de moment no hi haurà llum verda per a l'obtenció de l'interès general, el camí més curt per solventar aquest problema. En qualsevol dels casos, la negociació serà complicada. Si s'optàs per l'Interès General haurien de passar cinc mesos, però si al final el que s'ha de tramitar és una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana, el termini pot allargar-se fins a més d'un any i mig.

El que s'ha de tenir clar és que aquestes dues possibilitats són les úniques que existeixen per aquest conflicte. Ni els terrenys que s'ocupen ara són legalitzables de forma individual ni Cort pot continuar fent els ulls grossos a les il·legalitats actuals, perquè hi ha un mandat del ple (que sempre són executius) que obliga a decretar el tancament de tots els rent a cars que estiguin fent aquesta activitat de forma il·legal. Els empresaris del sector han demanat que mentre es tramita alguna de les situacions es deixin en suspens les actuacions encaminades al tancament d'aquesta activitat.

Vidal, però, assegurà a Diari de Balears que les seves peticions no seran escoltades i que el consistori està redactant els decrets de tancament de les empreses que es dediquen a aquesta activitat de forma il·legal. «Hem de pensar que hi ha hagut un acord del ple que ens obliga a regularitzar la situació. Nosaltres hem estat treballant més d'un any i mig per intentar trobar una solució negociada, però el problema neix dels enfrontaments entre les dues patronals i amb aquesta situació nosaltres ho tenim molt complicat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris