algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Balears recupera la sindicatura de comptes i tanca 16 anys de trànsit

El síndic de greuges podria ser consensuat a finals del mes que ve

JOAQUIM TORRES. Palma.
Antoni Aguiló, Pere Antoni Mas i Antoni Valdivieso van prendre possessió ahir del càrrec de Síndics de Comptes de Balears. Amb la recuperació d'aquesta institució històrica es completa, quasi definitivament, el marc institucional de Balears, 16 anys després que s'aprovàs la Llei de Sindicatura de Comptes. Ara queda pendent el nomenament del síndic de greuges que, segons el president del Parlament, es podria acordar el mes que ve.

En un acte celebrat al Parlament, amb nombrosa representació de l'àmbit polític i econòmic de l'Arxipèlag, els tres nous síndics van assumir la tasca de fiscalitzar els comptes públics de la comunitat. Pere Antoni Mas ha estat elegit pels seus companys Síndic Major. L'organ s'instal·larà de forma provisional en un despatx del Parlament i començarà a fiscalitzar els comptes de l'any 2000.

El síndics coincidiren ahir amb el president del Parlament balear, Maximilià Morales, en destacar que amb la sindicatura de comptes es recupera una institució històrica i es «perfecciona i completa una mica més l'edifici institucional de la nostra Comunitat» que «anava coix» des que fa 16 anys s'aprovà la Llei de Sindicatura de Comptes.

Per altra banda, el president del Parlament va considerar «possible» que l'elecció del síndic de greuges es porti a terme aquesta legislatura. «Està molt avançat però no està prou madur. Jo crec que a finals del mes de febrer es podria saber alguna cosa més». Morales no va voler avançar cap dels noms proposats.

L'acte, celebrat a la Sala de les Passes Perdudes, va comptar amb la presència del president, Francesc Antich, de les presidentes dels consells de Mallorca i Menorca, Maria Antònia Munar i Joana Barceló, i del batle de Palma, Joan Fageda. A més dels responsables de l'Exèrcit i dels grups parlamentaris, també va assistir el president de Sa Nostra i encara rector de la UIB, Llorenç Huguet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris