nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Els jutges diuen que la moratòria urbanística de l'any 2000 és legal

Munar assegura que «Mallorca està més protegida que mai»

T. GARCIES. Palma.
El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha confirmat la plena validesa legal de la primera gran moratòria urbanística que el Consell va aprovar l'octubre del 2000. Aquesta norma cautelar paralitzava les noves urbanitzacions dins zones turístiques i impedia edificar en sectors que no disposassin de tots els serveis bàsics. Contra aquesta norma es varen presentar prop d'una trentena de recursos als jutjats.

El Tribunal Superior va fer públiques les primeres 5 resolucions en les quals es desestimen en la seva totalitat els recursos presentats, al seu moment, per Cala Tuent SA, l'Associació de veïns de Cala Tuent, Northotels SA,Farshe SA i Immobiliària Formentor. Aquestes sentències varen motivar ahir la compareixènça davant els mitjans de la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, acompanyada pel vicepresident, Miquel Nadal i pel conseller d'Ordenació Territorial, Josep Melià.

Munar va assegurar que, aquestes sentències eviten la inseguretat jurídica i donen la tranquil·litat als ciutadans que fins que no s'aixequin les moratòries, almanco hi haurà protecció. Així, exposà que són decisions definitives, ja que contra elles no hi caben nous recursos judicials. En aquesta línia, Munar manifestà que «Mallorca ara està més protegida que mai, fins i tot més que quan s'aprovi el Pla Territorial o la possible llei de quotes».

I és que, en aquests moments, apart de la moratòria de l'any 2000, encara és vigent la segona moratòria aprovada el 2001 i que preserva de la construcció d'habitatges plurifamiliars totes les zones costaneres i alguns municipis com Marratxí.

Munar va indicar que la llei de quotes «no tindria sentit» si no s'aixequen les moratòries lligades a l'aprovació del Pla Territorial perquè «la llei fixa una periodicitat per atorgar unes llicències que ara, no es poden concedir». La presidenta del Consell es mostrà disposada a aprovar el Pla Territorial de forma immediata si disposa del suport necessari.

A més, instà els promotors «a assumir la política urbanística de futur que ja no serà com abans. Hem de donar goma dos a molts indrets i apostar per una construcció de qualitat amb un ritme més ralentitzat perquè hi hagi feina per les empreses d'aquí i no vinguin de fora ni constructors ni mà d'obra immigrant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris