muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

MURO El jutge dóna la raó als promotors d'un camp de golf a Son Bosch

Opina que el CIM havia d'haver concedit l'interès general al projecte


El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha donat la raó als promotors d'un camp de golf a la zona de Son Bosch, ja que considera que el Consell Insular de Mallorca no va actuar conforme a dret en no concedir la declaració d'interès general per a aquesta instal·lació esportiva.

La negativa de la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca es va basar en el fet que els terrenys on pretenia construir-se aquest camp de golf, sense cap tipus d'oferta complementària, havien quedat protegits per les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT).

El Consell al·legava que, en el moment d'estudiar la declaració d'interès general per a aquesta instal·lació esportiva, ja havia entrat en vigor la nova llei que deixava aquesta zona del tot protegida.

Tanmateix, el jutge explica en la seva sentència que és cert que quan el Consell va estudiar el cas les DOT eren vigents, però també precisà que això va ser possible perquè la institució insular no va respectar els tres mesos de termini de què disposava per resoldre l'assumpte.

El jutge diu que la petició va entrar al Consell de Mallorca el 14 de desembre de 1998, però el procediment va quedar suspès denou dies.

En conseqüència, a l'hora d'estudiar l'interès general, el Consell havia de basar-se en la legislació que era vigent el 2 d'abril de 1999, data en què encara no eren vigents les Directrius d'Ordenació de Territori, i això sí que té efectes transcendents en el supòsit d'actes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris