algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Cent soldats relleven els companys illencs destinats a la costa da Morte

Son Sant Joan va ser escenari ahir de la rotació d'efectius illencs


La base aèria militar de Son Sant Joan va ser escenari ahir del primer relleu de soldats balears en la missió que els du a lluitar contra exapapote a la costa da Morte, a Galícia.

Passades les 11.30 hores, un contingent de 100 efectius de la Comandància General de les Balears que havia partit el 24 de gener passat tornava a casa. Aquest centenar d'homes i de dones ha realitzat operacions de recollida d'hidrocarburs, feina que les Forces Armades estan duent a terme des del 27 de novembre passat.

Una hora després de l'arribada del contingent rellevat, partiren cent soldats més, una part des quals procedeix en aquesta ocasió d'Eivissa. Aquest grup romandrà fins dia 14 de febrer al municipi d'Agualada, població corunyesa pertanyent al Concello de Coristanco (45 quilòmetres al sud-oest de la Corunya i a 30 quilòmetres de Camariñas), on la unitat balear té establerta la seva base.

El centenar d'efectius va partir a bord de dos avions amb destinació a l'aeroport de Sant Jaume de Galícia, per tal de començar avui mateix les feines de recollida d'hidrocarbur a les platges de Coido del Cuño, a deu quilòmetres de Muxía i on es concentren tots els esforços del contingent militar balear.

Amb aquest relleu, ja són 200 els soldats pertanyents a la Comandància General de les Balears que, des del 24 de gener passat, hauran participat en la lluita contra el fuel vessat a les costes gallegues.

Es preveu que a final d'aquest mes i durant la primera quinzena de març, 200 soldats més de les Illes Balears es traslladin a Galícia per continuar la seva feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris