algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Agroalimentària donarà a conèixer una nova denominació d'origen per a l'oli

També s'han creat marques per al peix i les herbes

JOAQUIM TORRES. Palma.
El Govern de les Illes Balears aprofitarà la fira Agroalimentària, que comença avui, per presentar públicament la nova denominació d'origen Oli de Mallorca i dues marques de qualitat referents al licor d'herbes de l'Illa i al peix fresc de les Balears. Un total de 125 empreses, ubicades en 60 expositors, participaran del 5 al 9 de febrer en la quarta edició d'aquesta trobada, dedicada íntegrament als productes agroalimentaris de les Balears.

Serà el vicepresident, Pere Sampol, qui presenti divendres al recinte de Fires i Congressos de Palma, la quarta denominació d'origen que afecta productes balears, la qual se suma a les dues del vi de Mallorca i a la del formatge de Menorca ja existents. La DO Oli de Mallorca reconeix únicament els olis de classe extra elaborats a l'Illa amb olives de les varietats mallorquina, arbequina o picual.

El coordinador de Producte Balear, Miquel Gual, va apuntar que encara és prest per avançar quina serà la quantitat d'oli afectada per aquest distintiu de qualitat, perquè dependrà dels pagesos que s'hi adhereixin i de la collita. Ara mateix, la quantitat mitjana d'oli d'oliva verge produït a Mallorca és de prop de 120 tones anuals.

La fira també servirà per donar a conèixer dos nous segells de qualitat relatius al peix fresc pescat a les Balears, Peix que bota, i al licor d'herbes, Herbes de Mallorca. Miquel Gual va recordar que el sector agroalimentari, que durant el 2001 generà un volum de negoci de 740 milions d'euros i que dóna feina a 5.690 persones, és «estratègic» tant per a l'equilibri territorial com per al manteniment del medi.

Agroalimentària es dedica exclusivament a productes de les Balears i, per aquest motiu, tots els aliments i les begudes exposats duen el segell Producte Balear o fan part de les diferents denominacions d'origen o marques geogràfiques, per tal de garantir tant la procedència com la qualitat de tot allò mostrat a la fira.

Producte Balear és el segell que identifica els articles agroalimentaris, artesanals o industrials que o bé s'han fet amb matèria primera autòctona o bé han tingut la seva darrera transformació o elaboració a les Illes. La Conselleria d'Economia ha atorgat aquesta distinció a 211 empreses, amb un total de 994 productes registrats. L'any passat s'incorporaren al Producte Balear 300 articles nous.

La fira també serà l'escenari de la primera trobada de Joves Cuiners de Mallorca, organitzada per l'Associació de Restauració de la Pimem, amb la col·laboració del Govern i del Consell. A més, un total de vint cuiners de l'Arxipèlag participaran en la final del VII Campionat de Cuiners de les Balears, que també tindrà lloc al recinte firal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris