nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els Verds mantenen la coalició amb EU i tanquen la crisi interna

L'executiva ecologista desestimà convocar un congrés extraordinari

T. GARCIES. Palma.
Els Verds varen deixar tancada, almanco de moment, la crisi interna que s'havia generat a partir de la iniciativa de la cap de llista, Margalida Rosselló, de replantejar un possible pacte electoral amb Esquerra Unida, ja que entenia que no es donava en igualtat de condicions.

La Permanent dels verds, reunida ahir horabaixa, va assolir un acord, després de més de tres hores, pel qual finalment no es convocarà un congrés extraordinari de la formació com així pretenia en un primer moment un grup de militants encapçalats per Rosselló.

Per aquest pacte ahir es va decidir que el número dos dels verds i quatre de la coalició amb EU a les llistes autonòmiques serà Damià Perelló, actual gerent de l'Ibaen. EU continuarà mantenint els números dos i tres a la candidatura conjunta, com així s'havia aprovat en princi. A més, es va decidir demanar a EU que el número sis de la mateixa llista correspongui als ecologistes i, en aquest cas, seria Jordi López qui ocuparia aquest lloc.

Un altre dels aspectes de la coalició electoral que es varen tractar va ser la possibilitat que, en cas que es torni a entrar al Govern, el repartiment de llocs de gestió entre Els Verds i EU seria igualitari. Aquesta entesa no inclouria en cap cas les altres illes, on les dues formacions es presenten de manera separada.

L'executiva verda va decidir també oferir el quart lloc de la candidatura a Cort a EU, tot i que en principi havia de ser per a un independent pactat a mitges. En canvi es reclamarà el número 5 de les llistes.

En referència també a la candidatura a Palma, es plantejarà que si sortís elegit un regidor més d'Esquerra Unida que d'Els Verds, els ecologistes reclamaran el secretari de grup.

A les candidatures als pobles es demanarà a EU que s'apliqui un criteri de flexibilitat pel qual, en cas de conflictes en un municipi, fins i tot es puguin presentar llistes separades. Totes aquestes condicions seran presentades a EU en la propera reunió que mantindran tots dos partits per començar a preparar la campanya electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris