algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El GOB demana al Pacte que aprovi la llei de «quotes» aquesta legislatura

Els ecologistes critiquen la nova proposta de Pla Territorial d'UM

JOAQUIM TORRES. Palma.
El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) va demanar ahir als partits del Pacte de Progrés que, en els dos mesos que queden de legislatura, aprovin «com a mínim» la llei de «quotes», perquè és l'«única manera real de frenar el creixement urbanístic desbordat». Els ecologistes van fer un balanç negatiu de la legislatura en matèria d'ordenació territorial i criticaren aspectes de la darrera proposta de Pla Territorial de Mallorca presentada per UM.

El GOB iniciarà una ronda de reunions amb els grups parlamentaris perquè «no desaprofitin la darrera oportunitat» d'aprovar la llei que ha de regular el creixement urbanístic. Segons el seu portaveu, Miquel Àngel March, aquesta norma, «millorable però fonamental», podria «limitar la capacitat d'allotjament per controlar de manera eficient la pressió demogràfica» i, de retruc, frenar la producció de residus, el consum energètic, la saturació de carreteres i, en definitiva, «millorar la qualitat de vida».

Els ecologistes, a més, consideren «inacceptable» que s'aprovi el Pla Territorial de Mallorca sense la llei de «quotes». El president del GOB, Macià Blàzquez, explicà que «el que hem conegut del Pla Territorial no ens ha agradat» i va criticar que la seva entrada en vigor suposi l'aixecament de la moratòria d'habitatges plurifamiliars i que se sumin 500 hectàrees de nou sòl urbanitzable als solars ja classificats, on es poden construir habitatges per a 600.000 persones.

Blàzquez recordà que si no s'aprova la llei de «quotes» s'incomplirà «un més» dels compromisos del Pacte del 1999. El GOB fa un balanç «negatiu» dels quatre anys de legislatura en l'ordenació del territori perquè «no s'han aprovat lleis fonamentals com la del sòl, la reforma de les Directius d'Ordenació Territorial (DOT) i la moratòria dels camps de golf, i serà difícil que s'aprovin», afirmà March.

A més, segons Blàzquez, les moratòries i les correccions de les DOT són mesures «tímides i transitòries». El GOB considerà que el ritme de creixement urbanístic no ha disminuït i prova d'això és que l'any 2002 hi havia 7.000 treballadors més en el sector de la construcció que el 1999. «El paisatge de grues continua i el nivell d'edificació és molt elevat a la badia de Palma o a Manacor i a Capdepera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris