nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Alomar es defensa de les crítiques per la compra del solar a Son Serra

El PP demana dimissions i el verd Buades vol una investigació

TOMEU GARCIES. Palma.
El Partit Popular i el diputat verd Joan Buades atacaren el conseller de Turisme, Celestí Alomar, ahir al Parlament, amb motiu de la compra dels apartaments de Son Serra de Marina, esbucats pel Govern amb fons de l'ecotaxa.

Els conservadors exigiren la dimissió d'Alomar perquè consideren que ha mentit al Parlament. Aquesta afirmació la realitzaren després que el conseller manifestàs, en una pregunta del ple de la Cambra, que Demarcació de Costes no havia informat la Conselleria de cap ordre de demolició dels edificis, ni de paralització de les obres ni d'infracció urbanística.

El diputat popular Francesc Fiol va denunciar que «és incert que la Conselleria no tingués informació de Costes sobre la situació urbanística en què es trobava aquesta edificació».

Per demostrar-ho, Fiol va ensenyar un informe remès per Demarcació de Costes al director general de Coordinació Turística, Jaume Garau. En aquest document, emperò, només s'esmenta que es denegà la llicència per aixecar dos dels quatre edificis projectats al solar, i es condicionava la llicència dels altres dos. En cap cas no es diu que hi hagi ordre de demolició ni infracció.

El PP ha demanat la compareixença dels consellers de Turisme i de Presidència perquè «expliquin el preu elevat que es va pagar per una urbanització en ruïnes».

D'altra banda, el diputat verd Joan Buades acusà Buades de ser responsable d'una mala gestió amb els fons de l'ecotaxa. En aquest sentit, criticà que es compràs un edifici que s'havia d'esbucar i també d'iniciar la compra de 30.000 m2 a ses Salines d'Eivissa que la LEN havia desclassificat.

Buades recriminà al conseller que només aquestes dues inversions, que sumen 2,6 milions d'euros, equivalen als doblers que té el Govern per gestionar espais naturals. A més, demanà una comissió per investigar els dos casos.

El conseller Alomar defensà que l'adquisició del solar dels apartaments es va realitzar «seguint un preu de mercat».

Alomar recalcà que la quantitat pagada, 1,9 milions d'euros, era inferior a les dues valoracions fetes per una assessoria i per la Conselleria, que pujaven a 2 i a 2,1 milions d'euros, respectivament. Això sí, Alomar va reconèixer un error en la compra, ja que el pressupost corresponia a un terreny de 3.937 m2 i en realitat se n'adquiriren 3.511.

En tot cas, el titular de Turisme va deixar ben clar que «la compra s'ajusta als ojectius de l'ecotaxa, ja que s'elimina un impacte paisatgístic a primera línia de costa, s'hi impedeixen noves edificacions i es regenera un sistema dunar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris