nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Més de 70.000 homes han estat amb prostitutes a Palma el 2002

Unes 2.500 dones es dediquen a aquest ofici, que mou fins a 170 milions d'euros

57790

Antoni Nadal, Lluís Ballester i Jaume Perelló presentaren l'estudi.

J.T.


Més de setanta mil homes varen tenir contactes sexuals amb prostitutes a Palma en el decurs del 2002. La dada va ser facilitada ahir per Lluís Ballester, un dels tres autors de l'estudi «La prostitució femenina a Palma», elaborat per la UIB per encàrrec de l'Ajuntament de Palma i que fou presentat ahir. A través d'aquest treball de camp s'han entrevistat i controlat de manera directa més de 650 dones que exerceixen aquest ofici a la ciutat, amb la conclusió que més de 2.500 es dediquen a la prostitució en el si del terme municipal.

Ballester va explicar que «el negoci de la prostitució a Palma mou entre 50 i 70 milions d'euros cada any, fet que demostra que en cap cas no és una activitat residual, sinó molt important».

L'equip redactor del treball està format per sociòlegs, psicòlegs i pedagogs, i també hi han participat nombrosos alumnes de la UIB. La mitjana d'edat de les dones que es dediquen a la prostitució a Palma és de 23'6 anys, mentre que la dels clients «no ha pogut ser especificada, perquè tenim molt poques dades sobre els demandants dels serveis. El que sí podem dir és que entre aquestes 70.000 persones hi ha gent que pertany a tots els estrats socials i de totes les edats».

Pel que fa l'origen d'aquestes dones, l'estudi subratlla que només el 12'8% són espanyoles. Les dones del sud i del centre d'Amèrica són les més nombroses, amb un 52'4%, i destaca de manera essencial la presència de dones de Colòmbia, Veneçuela i Brasil. Les prostitutes procedents de l'Europa de l'Est representen un 6'4% de tot el col·lectiu, mentre que les africanes són un 10'2% del total.

Els professionals de la Universitat també assenyalen que la gran majoria de les dones «exerceixen aquest ofici o bé perquè no tenen cap altra sortida, o bé perquè són immigrants i estan forçades, o perquè l'activitat està vinculada al consum de drogues». Les que ho fan per negoci són una minoria.

Els professors de la Universitat insistiren així mateix que s'ha produït un canvi cultural molt important entre els usuaris de la prostitució i que pràcticament ha desaparegut el barri xinès com a tal, «però això no suposa que s'hagi acabat amb la prostitució als carrers de Palma».

Aquest informe ha costat al voltant de 12.000 euros. En el seu origen havia nascut com a estudi de la realitat de la prostitució en el barri xinès, però finalment es va fer extensiu a la totalitat de la ciutat de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris