algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Detingut un constructor de Llucmajor per contractar il·legals i no pagar-los

La Policia ha descobert que fins a vuit immigrants han arribat a treballar per a ell

Un empresari de la construcció de 40 anys, anomenat Jaume G.J., ha estat detingut per la Brigada d'Estrangeria i Documentació (Ucrif) del Cos Nacional de Policia de Palma acusat de contractar immigrants il·legals per a les seves obres i que no arribaven a cobrar mai el sou estipulat.

Els investigadors tingueren coneixement de la situació irregular de l'empresa de Jaume G. quan diversos dels obrers estafats interposaren una denúncia en què explicaven el cas i, fa poc, el constructor de Llucmajor ha estat detingut per un delicte contra el dret dels treballadors.

Es desprèn, de les dades demanades en les indagacions policíaques, que l'industrial captava els possibles empleats en bars i en cafeteries de Palma. Es presentava com a constructor i els explicava que tenia una oferta de feina per a ells. Per cada hora els prometia entre set i vuit euros, segons la qualificació de cada un, i es comprometia a pagar la quantitat corresponent en acabar el mes.

A través d'aquest sistema ha aconseguit enganar nombrosos treballadors estrangers, molts d'ells en situació irregular i que no tenen permís de residència o de feina. El problema, en qualsevol cas, és que els contractes es tancaven de manera verbal i Jaume G. no adoptava cap compromís per escrit amb aquells immigrants. La Policia sospita que l'empresari, amb aquesta circumstància, creia assegurar-se el silenci dels treballadors estafats, però no ha estat així i gràcies a les denúncies presentades s'ha destapat el cas.

Els agents de la Brigada d'Estrangeria i Documentació escorcollaren el negoci del constructor de Llucmajor i comprovaren que treballen per a ell 16 persones, cinc d'espanyoles i la resta estrangers. Vuit són immigrants irregulars, sense cap classe de documentació en regla.

Durant la inspecció es descobriren diverses targetes unificades d'estrangers (UTE) sense gens de relació amb l'empresa del detingut, motiu pel qual s'està investigant què feia aquella documentació en poder de la constructora i quin ús se'n feia. Per ara no s'ha quantificat la suma total que l'acusat deu, suposadament, als treballadors, però segons pareix és molt elevada.

La Policia creu que Jaume G. intentava per tots els mitjans que no quedàs constància documental de la feina que els immigrants il·legals realitzaven a la seva empresa, i per aquest motiu s'han trobat contractes laborals sense firma i, per tant, totalment irregulars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris