algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Les destrosses a la Colònia pel vent obliguen Costes a reparar la zona

El batle sol·licita una intervenció urgent per adobar el mal


Les fortes ratxes de vent, que a la Colònia de Sant Pere arribaren a assolir els 140 quilòmetres per hora durant la tempesta que assotà Mallorca el passat dijous i divendres, han tornat deixar un panorama desolador en aquesta zona costanera, semblant al del novembre de 2001. Les fortes ventades i les consegüents onades varen tornar a desplaçar violentament el mobiliari urbà del passeig, així com també aixecaren una superfície del paviment adoquinat i abocaren sorra i macada del fons de la mar damunt la via. Ara, l'Ajuntament d'Artà ha sol·licitat a la demarcació de Costes la reposició del malmès passeig de la Colònia.

En poc més d'un any, la primera línia marítima de la Colònia ha patit seriosos desperfectes arran de les condicions meteorològiques adverses. El primer cop que la demarcació de Costes hagué d'intervenir al passeig de la Colònia fou en el passat temporal de l'onze de novembre. En aquesta ocasió, Costes finançà en uns 300.506 euros la reparació del paviment i el mobiliari urbà del passeig.

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu, com ja va fer durant el passat mes de novembre de 2001, va demanar ahir a la demarcació de Costes que corri amb les despeses de neteja i les obres de reposició del passeig «tan aviat com sigui possible, per tal de restablir la normalitat» en aquest indret de la costa artanenca. A la carta dirigida al cap de Costes, Fernando Harrido, el primer edil exposa que el temporal de vent i neu «va tornar a causar estralls a la zona costanera».

Ahir matí molts veïns de la Colònia s'aproparen fins al passeig per veure les destrosses del temporal. El vent havia desplaçat i tomat una vintena de bancs de pedra, i el paviment del passeig, mig aixecat, romania pràcticament cobert de pedres i sorra de la platja.

També la platja patí les conseqüències nefastes de la ventada. L'arena de la platja de la Colònia era gairebé inexistent i en el seu lloc, emergien roques i pedregam acumulat. Unes pedres que també envaïren la zona del passeig i alguns carrers perpendiculars. Ara, veïns i autoritats esperen que tot s'arregli el més aviat possible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris