algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ajuntament i pagesos estudien línies d'ajut per demanar al Govern balear

El divendres es presentarà una avaluació rigorosa dels danys causats pel temporal

T.J.E.Sa Pobla
El batle de sa Pobla, Jaume Font, es reuní ahir horabaixa a la Sala de plens de l'Ajuntament amb els pagesos que conreen patata primerenca per a l'exportació amb el fi d'avaluar els danys causats pel temporal del passat cap de setmana i així establir els ajuts que demanaran al Govern.

Representants de tots els portals que conreen la patata acudiren ahir a l'Ajuntament per, principalment, avaluar els danys causats per les baixes temperatures i el fort vent que es produí el passat cap de setmana.

En un principi les avaluacions feien témer allò pitjor als agricultors, tot i que després d'uns dies, amb més calma, el balanç pareix un poc més optimista.

Segons assegurava Joan Rosselló, en representació de la cooperativa s'Esplet, «en un principi els danys pareixien molt més greus, però el llarg període d'exportació de la patata ens obliga a realitzar la sembra d'una manera gradual, amb la qual cosa les patates que encara són petites es podran recuperar», i afegia que «de totes maneres encara és prest per avaluar».

Els pagesos que es reunien ahir amb el batle coincidien en el fet que encara és prest i, per aquest motiu, tot i que l'objectiu inicial era establir una proposta per a la línia d'ajuda que es demanarà al Govern, la proposta final ha estat, segons comentava Jaume Font, «realitzar un treball seriós i rigorós d'avaluació de desperfectes ja que pocs dels assistents tenien dades concretes». Per aquesta raó, assegurava Font, «hem decidit reunir-nos el proper divendres amb les dades específiques de les pèrdues, per així, durant el cap de setmana, realitzar un informe amb les peticions per al Govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris