nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els veïns de Sant Jordi, preocupats pels nous nínxols del cementiri

Molts en reservaren el 1999 i les obres d'ampliació no han començat


Preocupació. Això és el que senten molts de veïns de Sant Jordi i de les poblacions dels voltants d'aquest poble que pagaren doblers per reservar les seves unitats d'enterrament en el cementiri municipal. Aquestes unitats s'havien de crear amb motiu de l'ampliació prevista del cementiri, però les obres encara no han començat.

El 30 d'abril de 1999 el Consell d'Administració de l'Empresa Funerària Municipal va adjudicar a l'empresa Construcciones Cañellas Bosch el concurs convocat per la redacció del projecte i l'execució de les obres de construcció d'unitats d'enterrament i templet per al culte a l'ampliació del cementiri municipal de Sant Jordi.

El 21 de juny de 1999 es va aprovar el projecte d'execució d'ampliació de l'esmentat cementiri, però d'aleshores ençà encara no s'han duit a terme les obres. Varen ser molts els veïns de la zona que es varen decidir a reservar alguna de les noves unitats d'enterrament, però encara no saben res dels nínxols ni de les tombes que s'havien de construir.

El grup municipal del PSM a l'Ajuntament de Palma s'ha fet ressò de les queixes dels veïns de la contrada i assegura que en el proper ple interrogarà els populars i, en concret, el tinent de batle Joan Bauzà, president de l'empresa funerària municipal, per aquest afer.

La regidora Maria Costa va explicar que «nosaltres volem saber si passats més de tres anys de l'acord de la Funerària hi ha cap intenció de fer efectiva l'ampliació del cementiri de Sant Jordi i en quin temps es durà a terme l'inici de les obres». Els nacionalistes també demanaran quantes sol·licituds es varen presentar per a l'adjudicació d'unitats d'enterrament i quants de doblers es varen ingressar en concepte de reserva d'aquestes unitats.

Maria Costa també va explicar que als anuncis de l'Empresa Funerària Municipal en què s'informava del preu dels nínxols i tombes i dels doblers que s'havien d'ingressar per a la reserva, hi havia establert com a termini d'execució de les obres un màxim de deu mesos. «Nosaltres demanarem a la Funerària si es pensen retornar els doblers a les persones que han fet la reserva de les unitats d'enterrament i si l'empresa funerària municipal haurà de pagar alguna indemnització a aquestes persones pel perjudici que això els ha ocasionat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris