nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Uns 30.000 illencs gaudiran el 2003 de cursos de formació ocupacional

El conseller Miquel Rosselló espera rebre aviat les competències

La Conselleria de Treball i Formació del Govern preveu que unes 30.000 persones es beneficiïn enguany dels cursos de formació adreçats a desocupats i a treballadors en actiu que volen millorar la seva feina.

El conseller de Treball i Formació, Miquel Rosselló; la seva directora de Formació, Amparo Rocabruna i el seu cap de departament de Treball, Fermín Domínguez varen presentar les línies d'actuació d'aquest àrea.

Rosselló va anunciar que enguany, la conselleria destinarà més de 32 milions d'euros a accions formatives i orientació laboral, dels quals «quasi 14 milions corresponen a fons propis». De la resta, segons va explicar el conseller, uns vuit milions corresponen al pla financer anomenat Senda de Berlín (cofinançat amb 4'6 milions pel Fons Social Europeu) i 8 milions corresponen al Pla FIP, de formació per aturats.

Dels més de 32 milions d'euros, 17'4 es destinen exclusivament a accions formatives, com ara cursos, tallers i seminaris. En concret, la major part dels doblers que rebran les accions formatives tindran com a finalitat inserir i reinserir aturats; afavorir la participació de les dones en el mercat de treball; integrar-hi a les persones amb especials dificultats (joves, discapacitats i immigrants) i realitzar programes de garantia social.

Rosselló va recordar que entre el 2000 i el 2006 «el pla enllaç preveu una inversió de més 158 milions d'euros», per la qual cosa hi ha més de 60 milions prevists pels 2004, 2005 i 2006.

D'altra banda, el conseller es va mostrar optimista pel que fa a les competències de formació continuada i va considerar que «a curt o mig termini, seran traspassades a les comunitats autònomes».

Per la seva part, Rocabruna va explicar la intenció de descentralitzar la formació després d'assumir allò que denomina «compromís territorial». Domínguez va afegir que la quantitat destinada a formació per joves serà de devers cinc milions d'euros, «quasi la meitat dels onze milions destinats a inserció d'aturats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris