algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els missioners mallorquins feren desset projectes de cooperació durant el 2002

La majoria d'evangelitzadors són a l'Àfrica i Amèrica

Mallorca Missionera va desenvolupar durant l'any 2002 desset projectes de cooperació a la República Dominicana, Burundi, el Perú, Bolívia i el Brasil. En total, sumen 245.293,7 euros. Els projectes han contribuït a superar mancances de la població en habitatge, educació, formació, teixit productiu, alimentació i sanitat. Entre les entitats mallorquines que han cofinançat aquestes accions a Amèrica Llatina i a Àfrica hi ha el Fons Mallorquí, la parròquia de l'Encarnació, el Govern balear, la parròquia del Corpus Christi, la del Beat Ramon Llull, el col·legi Sant Vicenç de Paül de Manacor i el de Sant Josep Obrer de Palma, la Delegació de Missions i l'Ajuntament de Palma. A més, diversos particulars, alguns de manera anònima, han cofinançat alguns dels projectes.

En l'actualitat, l'entitat, la delegada diocesana de la qual és Antònia Sastre, té repartits pels cinc continents uns 202 missioners. Antoni Bonet, que aquests dies és a Mallorca, n'és un. Segons ens explicà, al seu parer «parlar de missions és parlar de compartir, de fer camí amb una comunitat diferent a la teva d'origen. I això com a expressió i conseqüència de ser membre d'una església que es diu catòlica, universal. Tenc la sort, gràcies a Déu, de poder fer camí des de fa 15 anys amb l'església de Cajamarca, als Andes peruans, concretament a les parròquies de Cascas i San Benito, amb una gent que no té gaires possibilitats econòmiques però amb molta riquesa de valors». Bonet troba que «l'Església de Mallorca mai no pot deixar de ser missionera. Col·laborar amb altres esglésies no és només donar, sinó obrir-se a rebre. Aquesta és la vertadera comunió. Per ventura de cada dia serà més difícil enviar preveres, però l'Església de Mallorca no es redueix als capellans: hi ha religiosos, religioses i laics».

Per la seva part, Jaume Obrador, un altre missioner, ens assenyalà que «he tingut la sort de poder compartir la vida amb la gent del Burundi. Hi vaig anar enviat pel bisbe per servir una comunitat cristiana nombrosa i que cada dia creix més. Si he de dir una cosa que m'ha impressionat és la seva alegria de viure i la seva esperança, encara que visquin en guerra civil des de fa deu anys i en una situació de pobresa. La gent és molt acollidora i estima els missioners mallorquins. Amb vista al futur crec que, atès que a Mallorca es fan pocs capellans i allà tenen moltes vocacions, potser haurem de demanar ajuda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris