lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

La Policia «verda» realitzà 288 serveis en el municipi durant l'any passat

Dos membres del Cos vigilen el compliment de les ordenances municipals

Els membres de la Policia Local d'Inca que es dediquen a vigilar el compliment de les diferents ordenances municipals, amb especial atenció a les que fan referència al medi ambient, realitzaren un total de 288 serveis durant el passat any 2002. Aquesta xifra suposa un notable augment des que es posà en marxa ara fa tres anys aquest servei de Policia «verda».

Segons explica el regidor de Policia de l'Ajuntament, Joan Deus, «fou una idea del mateix batle Pere Rotger a principis d'aquesta legislatura: destinar dos membres del Cos policial a aquestes tasques, que necessiten molt de temps perquè a vegades, per descobrir un delicte en el camp o saber si un veí incompleix l'ordenança sobre el fems, s'ha de fer una mica d'investigació i dedicar-li temps».

Precisament està previst que aquests policies participin pròximament en un curset d'investigació de delictes mediambientals.

Deus assegura que la tasca d'aquests membres, els quals es divideixen en dos torns, ha descarregat de feina la resta del Cos, dedicat més a les actuacions immediates dins el municipi.

Les actuacions de la Policia «verda» durant 2002 s'han repartit en temes molt diferents: neteja viària (44), desperfectes a la via pública (15), animals abandonats (30), incendis (8), renous i vibracions a habitatges (35), abocaments incontrolats de residus (16), o problemes de brutor a solars (18), concentren molts dels serveis que han de fer aquests efectius.

Segons explica el regidor Joan Deus, la Policia «verda» també participa en tasques d'ajuda en el camp i s'ha parlat amb la Conselleria d'Agricultura i Pesca per participar en el municipi en les feines de vacunació del ramat porcí.

La Policia Local d'Inca ha establert un control sobre el repartiment de publicitat dinàmica, que a vegades genera brutor i molèsties en les bústies dels veïns.

«Hem censat fins a un total de 95 repartidors d'aquest tipus de publicitat i segons l'ordenança estan obligats a passar pel local de la Policia a mostrar el tipus de publicitat que repartiran i a quines zones s'ha de destinar» digué Deus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris