algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La parròquia malmesa pel temporal del 2001 serà objecte d'una reforma

El projecte puja a 480.809 euros i es reforça la façana i la coberta

L'actual església parroquial de Sant Pere de Petra fou iniciada a finals del segle XVI i és, segons els entesos, una de les construccions gòtiques més harmonioses i ben plantades de Mallorca. El temporal de l'11 de novembre del 2001 va deixar malmesa gran part d'aquest patrimoni eclesiàstic, sobretot pel que fa a la façana i a la coberta que actualment es troba en un lamentable estat. S'ha hagut d'apuntalar l'edifici i quan plou l'església s'omple d'aigua, ja que l'herència del temporal deixà nombroses goteres. «Aquest any ha estat especialment dur», comentà el rector de la parròquia, Bartomeu Ramis, «ja que ha plogut molt i hem hagut de posar bastants de poals». Ara s'emprendrà una reforma promoguda pel Bisbat de Mallorca i que té un pressupost de devers 480.809 euros (al voltant de 80 milions de pessetes). El projecte és dirigit per Sebastià Gamundí i Salvador Juan.

Les obres de reforma consistiran bàsicament en el canvi total de la coberta de teula àrab i el reforç de la façana lateral, de la qual en va caure un bocí. A la coberta es col·locarà un canaló per a la recollida d'aigües pluvials. Així mateix, es restauraran i rehabilitaran els paraments verticals interiors i exteriors en les zones objecte de reforma, segons les directrius dels Arquitectes de les obres.

El rector que està al front de la parròquia des de fa 14 anys expressà la necessitat que aquestes obres es duguin a terme. Ara s'ha d'estudiar els diferents pressuposts i un cop adjudicades les obres l'execució serà en vuit mesos. La primera pedra de l'església va ser col·locada el 30 de maig de 1582 i les darreres voltes foren construïdes el 1766. «Un queda admirat de la grandesa i senzillesa del seu estil i més s'admira del que no veu: els 180 anys que duraren aquestes obres. Hi han passat mans diferents i èpoques distintes», diu Ramis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris