muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

El Consell autoritza el tancat del talaiot de na Pol de sa Coma

El projecte s'adapta a l'estètica de tot el conjunt

La comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca ha donat el vistiplau al projecte de tancament del talaiot de na Pol ubicat en el nucli de sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar) amb l'objectiu d'augmentar la seva nul·la protecció.

Aquest patrimoni actualment es troba molt desprotegit i a l'abast de qualsevol acció antròpica i és molt fàcil accedir-hi. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Llorenç va elaborar un projecte que ara mateix s'ha autoritzat per part del Consell a la darrera comissió d'urbanisme.

La finalitat del projecte fet per l'arquitecte municipal Agustí Buades, és el tancament del talaiot de na Pol a través d'una reixa. Pel que fa a la estètica i composició amb l'entorn que l'envolta, s'intenta adaptar tant a les ordenances de la normativa com al paisatge. Per tant, es procedirà de manera que qualsevol reforma quedi integrada en el conjunt patrimonial. La reixa s'establirà part damunt el mur existent i la resta sobre el terreny natural. L'objectiu últim és mantenir el talaiot en òptimes condicions i d'aquesta manera evitar els actes vandàlics als quals actualment està exposat. Per poder accedir al recinte es crearan dues portes oposades.

Tota la reixa està dissenyada per observar perfectament el conjunt des del seu exterior a través de barrots verticals de 12 mm disposats en forma de rombe. Es posaran platines horitzontals per assegurar la seva rigidesa i cada dos metres es disposaran unes barres majors a efecte de suportat les reixes. Baix d'aquestes es col·locaran els pous de formigó armat. Les portes seran de característiques similars i aniran pintades de negre.

De l'agenda Local 21 elaborada per l'Ajuntament de Sant Llorenç es desprèn que el patrimoni històricoartístic del municipi és de gran valor, però la manca de sistemes de catalogació i de protecció dificulta la seva identificació i conservació.

El talaiot de na Pol no hi ha dubte que està prou reconegut, però que tal i com es troba en aquests moments és molt difícil garantir que el patrimoni es conservarà intacte. De fet, el rètol que l'identifica està espatllat i gairebé no es pot llegir. L'educació i la consciència és molt important per a la protecció del patrimoni. Tenir-lo controlat és, però, un gran avanç. Aquesta és una primera passa. Un cop autoritzat pel Consell, l'Ajuntament de Sant Llorenç es posarà en marxa ben aviat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris