algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Consell acollirà una cimera política de regions mediterrànies

Una declaració demanarà la millora del transport amb les illes

T. GARCIES. Palma.
El Consell de Mallorca acollirà el proper dia 7 de febrer una cimera de representants polítics de les regions mediterrànies incloses dins del denominat Arc Llatí.

Aquesta entitat, creada formalment tot just a mitjan any passat, està integrada per més de 40 institucions supramunicipals, del tipus de consells o diputacions, d'Espanya, Itàlia, França i Portugal, dins l'àmbit mediterrani, des de Sicília fins a l'Algarve.

L'objectiu de l'Arc Llatí és crear un front comú per aconseguir més recursos econòmics procedents d'Europa per als ajuntaments en forma de diferents projectes.

L'encontre, que es durà a terme a Palma, reunirà només el consell d'administració d'aquest organisme, integrat per deu representants. El Consell de Mallorca hi és present a través del conseller de Cooperació Municipal, Josep Gomila.

A més, emperò, també s'han convocat per a l'horabaixa els quinze grups de treball existents i que fan feina en matèries com turisme, economia, món rural, transports, patrimoni, medi ambient, insularitat, noves tecnologies o joventut.

La comissió referent a la insularitat té una especial importància per a les Balears i, de fet, està dirigida per la presidenta del Consell d'Eivissa, Pilar Costa.

De la cimera s'espera que surti aprovat per consens un document que representarà el parer de les institucions mediterrànies representades davant la futura convenció de la UE, en què es discutirà la redacció de la Constitució europea.

El conseller Josep Gomila explicà que en aquesta declaració d'intencions davant la comissió europea «proposarem la inclusió d'un apartat en el qual es reivindiqui de manera especial la millora urgent del transport a les regions com la nostra que pateixen una desigualtat d'oportunitats molt forta pel fet insular».

Gomila va exposar que la situació de les comunicacions amb les regions insulars és molt diferent en cada Estat. França és qui protegeix millor la insularitat de Còrsega, mentre que Itàlia presenta una situació més endarrerida. La de Balears és, amb molta diferència, la pitjor d'Europa».

Gomila va ressaltar la importància d'aquest nou organisme «com un lobby per fer sentir la nostra veu dins Europa. A més, amb els actuals criteris de repartiment de fons europeus es dóna prioritat als projectes que inclouen diferents països i serveixen per cohesionar zones d'Europa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris