muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'emblemàtic bar Can Andreu rodà pany i clau després de més de mig segle obert al públic

El negoci ha passat de pares a fills i és famós perquè fou l'iniciador de les granissades d'ametla

Era el mes de novembre de l'any 1951. Fer un cafè costava 90 cèntims. Si aquest l'acompanyaves d'un esquitet de conyac ja pujava a 2 pessetes. A Manacor hi havia alguns bars oberts i Andreu Fullana Pastor, que treballava en una barberia, va decidir engrescar-se i muntar el seu negoci. Així neixia el bar Can Andreu. El fundador tenia les coses ben clares: volia oferir un lloc on poder passar una estona amb els amics, però també donar a conèixer allò que any rere any i generació rere generació els ha atorgat la fama: l'autèntica granissada d'ametla. El bar, ubicat a la cantonada des Cós, s'ha conservat tal com es va fundar i ha passat de pares a fills mantenint els clients i fent-ne de nous. Però ahir era un dia trist perquè Can Andreu abaixava les barreres, rodava pany i clau i ho feia per no tornar a obrir més. Els temps han canviat i ha arribat l'hora d'un descans. Pedro, fill d'Andreu, ha crescut al costat del seu germà Tomàs en el bar i ara amb la seva dona Rosa estaven al càrrec del negoci. Aquests dies explicaven, amb molts de sentiments, records i alguna llagrimeta, el que ha suposat estar al servei de la gent durant tants d'anys. «Hem tingut molta de gent de pas, que venia d'altres pobles a tastar la granissada, ja que hi havia l'aturada dels autocars. Després hem tingut els clients de tota la vida, als quals només ens queda agrair tota la fidelitat de tants d'anys», comentava Pedro. Ell creu que la cultura de cafè s'ha perdut avui en dia. «Primer venia la gent a passar-hi l'horabaixa, jugaven a cartes o a parxís, o bé feien la xerradeta. Ara tot això s'ha perdut». La persiana s'ha abaixat però els records seran ben vius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris