muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Gran expectació per la presentació de la «Guia dels pobles» al municipi

Estudis de la UIB demostren que el centre de l'Illa és en aquest poble

MARIA MARTÍN.Costitx.
Unes 300 persones es reuniren divendres vespre a Costitx per a la presentació de la Guia dels pobles de Mallorca, que edita el Grup Serra i el Consell Insular de Mallorca. L'acte fou conduït per la presidenta del Consell i batlessa de la localitat des de 1983, Maria Antònia Munar, que en el seu discurs destacà que «el suport del Consell de Mallorca a aquest projecte ve donat pel fet que la guia és una eina per fer arribar el patrimoni i la història a tothom, ja que està enfocada principalment a la gent gran que no pogué aprendre a llegir en mallorquí i als escolars». Munar afegí que «Costitx és màgic. És el millor poble del món i, segons els últims estudis de la Universitat de les Illes Balears, és el punt zero, és a dir, el centre de l'illa de Mallorca». Després de la presidenta del Consell de Mallorca, la paraula passà a Margalida Tur (coordinadora de la col·lecció de les guies dels pobles de Mallorca), que comentà «la mancança de bibliografia actualitzada sobre els pobles de Mallorca i que les guies intenten corregir». La coordinadora subratllà a més el fet que aquestes guies les editi el Grup Serra, «que sempre s'ha destacat per la defensa del català amb projectes com la Gran Enciclopèdia de Mallorca, el Qui és qui a Mallorca o el Die Balearen». A continuació intervingueren els autors de l'obra, Antoni Ordinas, que ha realitzat la part de geografia; Catalina Horrach i Joana Maria Arrom, els quals posaren en relleu la tasca duita a terme en la recopilació de la informació.

La guia de Costitx, la número 42 de la col·lecció, sobresurt per la seva exhaustivitat. Repassa la història de la vila i fa especial èmfasi en les restes arqueològiques existents, entre les quals destaquen els caps de bou, que malauradament es conserven a Madrid, malgrat que al poble n'hi hagi una rèplica. També inclou un apartat dedicat a l'Observatori Astronòmic de Mallorca. Així mateix és important la descripció del patrimoni, en especial de l'església parroquial, com també els personatges excel·lits, tots dones. Per acabar, destaca un apartat de serveis a disposició dels ciutadans.

A l'acte assistí també el president del Grup Serra, Pere Serra, que rebé de mans de la batlessa, Maria Antònia Munar, una imatge del cap de bou representatiu de la troballa arqueològica que tingué lloc a Costitx.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris