nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Les funeràries demanen a Cort que no monopolitzi aquest sector

El reglament de l'empresa de Cort els impedeix recollir difunts a la Part Forana

70416

Els responsables de les funeràries es reuniren divendres a Inca.

LL. P.

Els responsables d'empreses funeràries de l'Illa, agrupades en la patronal de les Balears, es reuniren divendres a Inca amb l'objectiu d'estudiar el conflicte amb l'Ajuntament de Palma pel reglament de la seva Empresa Funerària Municipal, aprovat l'any 1997 i segons el qual tan sols aquella està autoritzada per realitzar els serveis relatius a les morts ocorregudes a Palma.

La resta de funeràries de Mallorca consideren que l'empresa municipal de Palma està incomplint la liberalització del sector, regulada tant per normatives estatals com europees. El president de l'Associació, Onofre García, va explicar després de la reunió que «ens impedeixen anar a Palma, amb amenaça de denúncia, a realitzar el servei de cap mort que s'hagi de traslladar a cap altre municipi per al seu enterrament, però resulta que la majoria de morts es produeixen allà perquè hi són els principals centres sanitaris». «Això és una situació de monopoli i demanam a l'Ajuntament de Palma que hi posi fi i compleixi la llei», va afegir.

Des de la patronal funerària, es recorda que l'any 2000 ja guanyaren un contenciós administratiu contra l'empresa palmesana i en reberen indemnitzacions. «Tanmateix, encara ens imposen restriccions a l'hora d'anar al seu municipi i volen aprovar un reglament nou que estableix les mateixes condicions», assegurà el president de la patronal. Les empreses funeràries recorden que «la liberalització del sector significa que el client és qui pot i ha de triar l'empresa que vol contractar, sempre en unes condicions de lliure competència entre totes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris