nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El fortí d'Illetes podria allotjar el futur museu marítim de Mallorca

La Conselleria d'Agricultura i Pesca organitza la I Jornada de Pesca


La Conselleria d'Agricultura i Pesca ha organitzat la I Jornada Pesquera de les Illes Balears amb l'objectiu de crear un fòrum en el qual pescadors, científics i representants de l'Administració impulsin la reforma d'aquest sector. El desafiament actual «passa per governar la millora tecnològica de manera que l'activitat pesquera se sostingui», va afirmar Ramon Franquesa, economista pesquer de la Universitat de Barcelona. La pesca a Balears és factible «sempre que no s'ancori en models obsolets basats en la productivitat d'un recurs limitat», va declarar.

Així mateix, es va presentar el projecte del museu marítim de Mallorca, entitat que disposarà d'una seu fixa i diverses seus locals, la primera de les quals, ubicada l'oratori de Santa Catalina de Sóller, estarà oberta al públic la primavera. Quant a la seu fixa, s'estudien dues possibilitats: la primera preveu la compra, amb fons de l'ecotaxa, d'unes instal·lacions a la zona del fortí d'Illetes, a Calvià; i la segona opció passaria per la construcció d'un nou edifici a Palma.

El futur museu rebrà les 285 peces del Museu Marítim de Balears, que estava ubicat antigament a l'edifici del Consolat de la Mar.

Antoni Grau va presentar el Quadern de Pesca d'enguany, dedicat a reserves marines, figura que garanteix la regeneració de recursos i regula les arts de pesca. També es va fer menció de la futura reserva de Cala Rajada.

Durant la Jornada, Mateu Morro, conseller d'Agricultura i Pesca, i Vicenç Tur, vicepresident del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, van fer lliurament de 40 distincions a pescadors de 16 confraries de Balears, a la Federació Balear de Confraries i a col·laboradors de la Direcció General de Pesca. Ambdós van felicitar els qui han mantingut un sector «lligat a la nostra història, economia i cultura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris