muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'Ateneu Alcari imparteix cursos d'hostaleria i restauració a 28 dones amb problemes socials

Tres-centes persones són ateses a l'entitat cada any


L'Ateneu Alcari dóna servei d'ajuda, formació i assessorament cada any a prop de 300 persones que presenten les més diverses problemàtiques d'integració social. En aquest moment 28 dones amb problemes es troben inscrites en els cursos que imparteixen, orientats a formar aquestes persones en l'àmbit de l'hostaleria per facilitar la seva incorporació al mercat laboral.

Aquesta entitat sense ànim de lucre, que desenvolupa programes d'integració social amb el suport de les institucions des del 1996, té un camp d'acció molt ben delimitat. Les dones que suporten maltractaments, que són víctimes de la marginació o que presenten càrregues familiars i disposen de pocs recursos per tirar endavant són les usuàries tipus del servei.

Els problemes econòmics, la baixa formació, la manca d'autoestima, les fòbies socials i els drames personals o familiars són, segons explica Adela Morell, responsable del departament d'Integració de l'Ateneu, el denominador comú de les dones que s'acullen a aquest programa, consistent en ensenyar a aquestes persones els oficis de l'hostaleria i la restauració per després facilitar la seva integració a la plantilla de les empreses col·laboradores.

Morell explicà que amb això s'aconsegueix una major professionalització del sector, «que té un alt índex d'intrusisme laboral», i ajudar aquestes dones necessitades a adquirir majors graus d'iniciativa personal perquè puguin superar la dependència que, en alguns casos, els impedeix abandonar un marit maltractador, alcohòlic o simplement sortir d'un estat marginal per cercar un futur millor.

L'Ateneu Alcari realitza proves a les candidates a formar part del programa per avaluar el nivell de preparació que presenten i ubicar-les en el més adient segons els seus coneixements. Així és garantit un major èxit en la reinserció laboral d'aquestes dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris