muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El pla territorial converteix en sòl rústic 201'3 hectàrees de l'Illa

La proposta, subjecta a canvis, no inclou desclassificacions a Palma

L'última proposta de pla territorial de Mallorca (PTM) que ha presentat UM als seus socis de Pacte inclou la protecció de 201'3 hectàrees (dos milions de metres quadrats) a través de la seva desclassificació urbanística. Aquestes 201'3 hectàrees passaran a ser sòl rústic i, en conseqüència, deixaran de ser terreny urbà o urbanitzable. Aquestes desclassificacions directes que inclou el pla afecten vuit municipis de Mallorca. La proposta suggereix protegir 11'8 hectàrees a Alcúdia, 69'37 a Andratx, 8'02 hectàrees més a Artà i 28'51 al municipi de Banyalbufar.

La proposta inclou a més la conversió en sòl rústic de 45'84 hectàrees a Escorca, 2'84 al municipi de Pollença, 9'09 hectàrees més a Santa Margalida i 25'81 a Sóller. Aquesta desclassificació afecta algunes urbanitzacions molt concretes ja anunciades en el model territorial, pas previ al pla territorial que ja té llest el responsable d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, Josep Melià. Entre els terrenys que quedaran protegits hi són cala Tuent, a Escorca, el Port des Canonge, a Banyalbufar, i Béns d'Avall, a Sóller.

Tanmateix, el Consell vol aprofitar el pla territorial per evitar les urbanitzacions que van ser desclassificades en la legislatura passada i a les quals el Tribunal Superior de Justícia de Balears va donar via lliure, ja que considerà que el Consell de Mallorca no tenia competències en aquell moment per convertir en rústics terrenys que eren urbans o urbanitzables. La major part d'aquestes 76 urbanitzacions quedaren directament suprimides amb les Directrius d'Ordenació del Territori, que també s'aprovaren en l'anterior legislatura. Tanmateix, una part es va quedar sense cobertura legal després de la sentència del Tribunal Superior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris